Valitse sivu

Sekä JoMa:ssa että ViU:ssa uskotaan, että lajin vetovoimalle on tärkeää säilyttää harrastusmahdollisuudet lähellä harrastajia, mutta antaa nuorille myös näkymä ja mahdollisuudet edetä kohti korkeampia tavoitteita. Yhteisellä pelaajapolulla jokaiselle pelaajalle löytyy jatkossa henkilökohtaisia tavoitteita tukeva harjoitusryhmä ja joukkue, jossa mennä eteenpäin oman kehityksensä ja aikataulunsa mukaan yksilönä.

Seurayhteistyön ensimmäinen askel on tuleva kesä ja Naisten Ykköspesispaikan lunastaminen pelaajapolkua täydentämään. Viinijärven Urheilijat ry:llä tämä tavoite on ollut kirjattuna seuran strategiaan vuodesta 2019. Urheilullisesti nousu Naisten Ykköspesikseen on realistinen ja sitä tukee Joensuun Mailan kanssa tehty seurayhteistyösopimus.

Yhteistyöseurojen joukkueiden harjoittelua koordinoidaan joukkueiden valmennustiimien yhteistyöllä. Tiivis valmennuksellinen yhteistyö mahdollistaa pelaajapolun rinnalle myös valmentajille oman väylän kehittyä kohti Superpesistä. Seurojen välistä yhteistyötä on mahdollista tulevaisuudessa syventää myös farmisopimuksella.

Seurojen nuorimpien pelaajien junioritoiminta ja sen organisointi tapahtuu edelleen JoMa:ssa ja ViU:ssa paikallisesti, lähellä harrastajia. Yhteistyön ansioista pienenevistä ikäluokista saadaan jatkossa koottua alueelle kilpailukykyiset joukkueet korkeimmille sarjatasoille ja silti säilyttämään vireä junioritoiminta paikallisesti. Yhteistyö tarjoaa paremmat etenemismahdollisuudet kaikille alueen pesäpalloseuroissa tavoitteellisesti harrastaville tyttöjunioreille. Joensuun Urheiluakatemian mahdollistama harjoittelu opiskelun yhteydessä tukee seurojen välistä yhteistyötä ja alueen tyttöjunioreiden pelaajapolkua.

Lajin faneille Pohjois-Karjalassa naisten huippusarjat tarjoavat enemmän seurattavaa ja koettavaa. Pesäpallo on naisten seuratuin palloilulaji, jonka suosio kasvaa edelleen. Pesäpalloliitossa naispesäpalloon panostetaan isosti myös tulevaisuudessa. Se tulee näkymään lisääntyvinä ja laadukkaampina ottelutapahtumina ja -lähetyksinä maanlaajuisesti eri kanavissa. Miesten pesäpallossa Itäinen alue on jo kansallinen kestomenestyjä, tulevaisuudessa samaa asemaa tavoitellaan myös naisten sarjoissa.

Lisätietoja:

Joensuun Maila ry: Jaakko Hirvonen, p. 044 544 2697
Viinijärven Urheilijat ry: Marko Huhtanen, p. 040 1722954