Tuunainen on vuosien ajan urheillut monipuolisesti ja aktiivisesti. Seiväshypyn ennätystulos on komea, 346 cm. Koripallossa Tuunainen on edustanut joukkueensa kantavana voimana Kauhajoen Karhu Basketia.

Pesäpallo tuli mukaan lajivalikoimaan kuin varkain, kun Tuunainen seurasi pikkuveljensä Daniel Tuunaisen harjoitusottelua Lapualla.

– Talvella olin seuraamassa Danielin yhtä hallipeliä Lapualla. Minut houkuteltiin siihen peliin jokeriksi ja onnistuin hyvin. Minulle jäi siitä pelistä kipinä pesikseen. Kun pelioikeus järjestyi, lähden ennakkoluulottomasti kauteen mukaan.

– Vahvuuteni on erityisesti nopeus, mutta taktiikassa, lyönneissä ja kiinniotossa olen luonnollisesti alkuun muita jäljessä. Tänään on edessä eka peli myös räpylässä, mutta hyvillä fiiliksillä lähden kokeilemaan pesistä kolmoslajina, Tuunainen kertoo.

Eetu Tuunainen pelasi ensimmäisen pesäpallon sarjaottelunsa vasta 15-vuotiaana.

Uuden lajin pariin pääsee myöhemmälläkin iällä, kun urheilijalla riittää rohkeutta heittäytyä kohti tuntematonta. Tuunaisen tapauksessa monipuolinen liikunta lapsuusvuosina on eduksi.

– Uuteen lajiin tullessa vahvasta urheilutaustasta on aina apua. Lajitaidot ja taktisuus on mahdollisuus vielä sisäistää, jos intoa ja halua on jatkaa lajissa aikuisikään. Monilajisuudestakin on aina apua, mutta tänä päivänä eri lajeissa menestyäkseen tarvitaan myös laajat ja monipuoliset lajitaidot. Kun useat lajit alkavat olemaan ympärivuotisia, se tuo luonnollisesti aikataulupaineita usean lajin harrastamiseen, näkevät Koskenkorvan Urheilijoiden D-poikajoukkueen valmentajat Ville Loukasmäki ja Tero Lehtinen.

Koskenkorvan Urheilijat pelaa Sotkamossa D-poikien kilpasarjan otteluita. Eetu Tuunainen sai tilastoihin merkinnän tuomastaan avausjakson 1–0-juoksusta, jonka löi Kasper Karvonen. Joukkue välittää otteluistaan nettilähetyksiä YouTube- kanavallaan.

Välivuosien jälkeen takaisin pesäpallokentille

Polkuja jopa lajin huipulle asti on monenlaisia. Vaikka vaatimukset ovat kovat, monipuolisesta urheilutaustasta on yleisesti apua. Täysin uuden lajin pariin hyppäämisen lisäksi vaihtoehtoja urheilijan polulla voi miettiä myös välivuosien jälkeen, kunhan vain kyvyt riittävät. Sen osoitti toteen Jesse Rantamäki, joka joutui jättämään jääkiekon Liiga-kaukalot ja Vaasan Sportin vain 21-vuotiaana terveydellisten syiden vuoksi.

Uusi ura urkeni Superpesiksessä. Rantamäki liittyi Koskenkorvan Urheilijoiden Superpesis-joukkueeseen viiden kauden ajaksi ja jatkaa nyt pesäpallouraansa Kankaanpään Mailan paidassa Ykköspesiksessä.