Valitse sivu

Rauman Talviharjoitteluhallissa pelattiin kaksi päivää aamusta iltaan kahdeksan joukkueen voimin. Kauden 2022 mestari ja viime vuoden hopeajoukkue, historian saatossa ylivoimaisesti eniten tyttöjen talvimestaruuksia voittanut Fera jäi kotihallissaan niukasti mitaliotteluiden ulkopuolelle kärsittyään kaksi tappiota kotiutuskilpailussa.

JoMa sen sijaan käänsi kotiutuskilpailut voitokseen ja eteni B-lohkon voittajana loppuotteluun. A-lohkossa Maila-Jussit oli vähintään yhtä vakuuttava ja varmisti ykkössijansa jo kahden ensimmäisen ottelun puhtailla voitoilla.

Loppuottelusta tuli todellinen trilleri, jossa kuskin paikka vaihtui useaan otteeseen. Maila-Jussit otti avausjaksolla etumatkan juoksuin 5-1, mutta kolmannen tasoittavalla JoMa kiri väkisin tasoihin. Tauon jälkeen osat vaihtuivat. Tällä kertaa oli Maila-Jussien vuoro onnistua kolmannen tasoittavalla, kun joukkue kuroi JoMan johtolukemista 3–0 tilanteen tasoihin.

Ratkaisu haettiin kotiutuskilpailusta, jossa nähtiin laadukkaita lyöntejä. Maila-Jussit avasi kahdella juoksulla, mikä ei kuitenkaan riittänyt. Oona Laukkanen lyöjänä ja Aino Koistinen etenijänä käynnistivät villit voitonjuhlat kotipesässä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Joensuun Maila Tsu/Typ/Nss (@jomabtytot) jakama julkaisu

Loppuottelu tarjosi viihdyttävää ja tasokasta pesäpalloa. Maila-Jussien kärjessä Kaisa Soini oli oivalla pelipäällä ja Minea Mäkiviita johti kapteenina joukkuettaan myös suorittamalla varmaotteisesti. JoMan riveistä Nelli Huotari ja Veera Varonen onnistuivat kauttaaltaan erinomaisesti. Elsa Pippola ja Maila-Jussien kasvatti Tiia Rinkinen kotiuttivat tärkeisiin paikkoihin.

Finaaliviikonlopussa nähtiin useita naisten Superpesiksestä tuttuja tulevaisuuden pelaajia. JoMan Nelli Huotari dominoi vahvalla tekemisellään sekä sisällä että ulkona, Maila-Jussien vielä C-ikäinen Matilda Niskakangas keräsi hirmuiset 19 tehopistettä ja tamperelaisen Manse PP:n Kiira Kautto oli suorastaan pitelemätön kärkietenijänä.

Tyttöjen Talvisuperin SM-hopeaa 2024: Seinäjoen Maila-Jussit

Manselle SM-mitali kautta aikain ensimmäisestä Talvisuperista

Pronssiottelussa kirjoitettiin historiaa, kun Manse PP Tampereelta kukisti Pesäkarhut-Akatemian Porista selvin lukemin 0–2 (2–8, 1–2) ja voitti seuran ensimmäisen tyttöjen talvimitalin kautta aikain. Mitalistien takana myös takaoven kautta turnaukseen matkannut Alajärven Ankkurit esitti todella pirteää ja ennakkoluulotonta pesistä.

Satakunnan tyttöjoukkueet jäivät harvinaislaatuisesti ilman talvikauden SM-mitalia, kuten Satakunnan Kansa kirjoitti. Näin on tapahtunut aiemmin vain vuosina 2003, 2008, 2015 ja 2019.

Tyttöjen Talvisuperin SM-pronssia 2024: Manse PP, Tampere

Tyttöjen Talvisuper 2024

SM-kultaa: Joensuun Maila

Nelli Huotari; Hertta Härkönen; Neea Kangas; Aino Koistinen; Helmi Koskinen; Oona Laukkanen; Minea Martikainen; Amanda Piiroinen; Elsa Pippola; Tiia Rinkinen; Siiri Tiainen; Kiira Turunen; Veera Varonen; Tiia-Mari Veikanmaa. Oskari Mäkinen (pj); Aleksi Keijonen (2. pj)

SM-hopeaa: Seinäjoen Maila-Jussit

Sanni Hirvelä; Olivia Kataja; Emmi Kivimäki; Minttu Kurtti; Kaisa Lähdemäki; Aino Lähteenmäki; Kia Marttala; Fanny Mäki-Jussila; Minea Mäkiviita; Matilda Niskakangas; Juulia Palomäki; Jenna Rajala; Julia Ritola; Kaisa Soini; Hertta Turja; Fanni Tuuri; Oona Varjanto. Valtteri Niemelä (pj); Jukka Marttala (2. pj)

SM-pronssia: Manse PP, Tampere

Sinna Eskola; Julia Härmä; Seela Kanerva; Elli Kangas; Aino Kaurahalme; Kiira Kautto; Juulia Koivisto; Senni Koivuluoma; Siiri Kulmala; Siiri Laine; Hymy Leinonen; Lilli Mäkelä; Alli Penttilä; Iines Seppälä; Viivi Vahtolammi; Carita Varheenmaa. Susanna Kylä-Kause (pj)