Leirit ovat nuorten pesäpalloilijoiden kauden päätapahtumia, joista muistot säilyvät pitkään. Leiritoiminnan tavoitteena on varmistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus osallistua pesäpalloleireille sekä saada leireiltä onnistumisen elämyksiä ja myönteisiä kokemuksia. Valtakunnallisten leirien lisäksi alueleirit ovat vakiintuneet vahvaksi osaksi kesän pesäpallokalenteria.

– Pesiksen leirikesä alkaa alueleirien myötä jo kesäkuun ensimmäisinä viikkoina ja innostus on ollut suurta, sillä tulevan kesän leirijoukkuemäärät ovat kokonaisuudessaan ennätyksellisessä kasvussa. Vuonna 2025 kaikilla alueilla järjestetään leirit D-G -ikäluokille, nuorisopäällikkö Anriika Heinonen avaa hakuprosessia.

– Läntisellä alueella on jo viimevuotisen haun myötä myönnetty Etenee-leirien järjestelyoikeudet Ulvilaan ja Kankaanpäähän. Nyt alueelle haetaan lisäksi C-ikäisten alueleirin järjestäjää, Heinonen lisää.

Leirin järjestelyistä vastaa paikallinen seura yhteistyössä Pesäpalloliiton kanssa. Vuotta 2025 koskevan päätöksen mukaisesti järjestävän seuran osuutta leiripassien tuotosta on kasvatettu viidellä prosentilla 80 %:iin.

– Leirien järjestämisen mahdollistaminen yhä useammalle paikkakunnalle ja seuralle tukee Pesäpalloliiton strategiaan kirjattua tavoitetta seurojen elinvoiman lisäämisestä. Alueleirien järjestäminen on merkittävä toimintaa edistävä tulonlähde pienemmille paikkakunnille ja seuroille, joille valtakunnallisten leirien kokoluokka voi olla liian suuri, kertoo toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka.

Ennen hakemuksen jättämistä seuralta vaaditaan hyväksytty auditointi, jossa arvioidaan leirin toteuttamismahdollisuudet paikkakunnalla. Järjestelyoikeuksia hakevan seuran tulee ottaa hyvissä ajoin yhteyttä oman alueensa aluevastaavaan auditoinnin tiimoilta.

Lue lisää leirihausta täältä.

Seuraava alueleirien ja valtakunnallisten leirien haku avataan syksyllä 2024.