Valitse sivu

Kaksoisedustusoikeus mahdollistaa jatkossakin alle 25-vuotiaan pelaajan (kaudella 2025 alle 21-vuotiaan pelaajan) pelaamisen kahdella eri aikuisten sarjatasolla ilman karensseja. Kilpailumääräyksiä on kuitenkin päivitetty jatko-otteluiden osalta.

– Liikenne kaksoisedussopimukseen liitettyjen pelaajien osalta muuttuu yksisuuntaiseksi 1. elokuuta jälkeen. Alemmalta sarjatasolta pelaajan voi nostaa ylemmän sarjan joukkueeseen missä vaiheessa kautta tahansa, mutta pelaaminen ylemmällä sarjatasolla 1.8. jälkeen sulkee paluutien alemman sarjan jatko-otteluihin, kilpailupäällikkö Juha Kuoppala avaa.

Viime kaudelle tulleena uudistuksena nuorten pelaajien siirtymistä Superpesiksen ja Ykköspesiksen välillä helpotettiin, kun karenssiaika poistettiin kokonaan 1–3 ottelun mittaisista siirroista. Nyt mahdollisuus laajenee kaikkiin sarjoihin. Nuoren pelaajan 1–3 ottelun siirto on mahdollinen ainoastaan ylemmän sarjan runkosarjan aikana.

Pelaamiseen eri sarjatasoilla on täsmennetty jatko-otteluiden edustusoikeuksia. Kilpailumääräysten 11.1 mukaisesti pelaajan tulee pelata vähintään 25 % runkosarjan otteluista alemman sarjatason joukkueessa saadakseen edustusoikeuden kyseisen joukkueen jatko-otteluihin, kun ylemmän sarjatason runkosarja on päättynyt. Kilpailupäälliköltä ei ole enää mahdollisuutta hakea poikkeuslupaa loukkaantumis- tai sairastumistapauksissa.

Joukkueiden järjestyksen määräytymistä tasapisteissä on täsmennetty. Edustuskelvottoman pelaajan käyttäminen yhdessä tai useammassa ottelussa ei enää vaikuta joukkueen sijoitukseen tasapistevertailussa.

Kuluva pelaajasiirtokausi avattiin tulospalvelujärjestelmässä jo viime vuoden marraskuussa. Farmi- ja kaksoisedustussopimuksia aletaan kirjata tulevien viikkojen aikana.

Alueiden ja leirien kilpailumääräyksiin tehdyistä muutoksista Pesäpalloliitto tiedotti jo 17.11.2023. Myöhemmin on tarkennettu otteluaika valtakunnallisella D-ikäisten Suurleirillä sekä poistettu vaatimus pelaajien vaihtamisesta F-G-ikäisten Naperoleirillä otteluiden aikana.

Kilpailumääräykset 2024

Valtakunnalliset kilpailumääräykset sekä alueiden ja leirien kilpailumääräykset 2024