Valitse sivu

Seurojen edustusjoukkueet pelaavat alkavalla kaudella Ykköspesiksessä. SiiPe syöksyi Superpesis-kausien 2020–21 jälkeen Ykköspesiksen läpi naisten suomensarjaan asti, mutta aloitti uuden tulemisensa heti viime syksynä sarjanousun myötä.

PuPe aloittaa jo 15. peräkkäisen kautensa miesten Ykköspesiksessä. Pelaajapolkua vahvistaa SiiPen suomensarjajoukkueen kanssa solmittu farmisopimus, joka mahdollistaa pelaajaliikenteen molempiin suuntiin.

– Seurojen välinen yhteistyö on meille tärkeää. Se tukee alueen nuorten pesäpalloilijoiden pelaajapolkua ja kehittymistä aina huipulle saakka, toteaa seurojen tiedotteessa Puijon Pesiksen junioripäällikkö ja toiminnanjohtaja Pasi Penttinen.

– Kokonaisvaltainen seurojen välinen yhteistyö on todella tärkeää niin junioreille kuin edustusjoukkueille, mutta isossa kuvassa jopa välttämätöntä pohjoissavolaisen pesäpallon kannalta. Meidän on katsottava tulevaisuuteen yhdessä. Näin pärjäämme paremmin kuin erillään laput silmillä kulkien, painottaa SiiPen puheenjohtaja Tero Karttunen.

Lisäksi Puijon Pesis ja Siilinjärven Pesis ovat syksyn 2023 aikana aloittaneet sujuvan yhteistyön tyttöjunioreiden osalta.

– Naapuriseuroilla on aito halu tukea toisiaan ja järjestää esimerkiksi yhteisiä pesiskoulukertoja sekä markkinoida somessa liikkaritoimintaa. Myös seurojen välisiin harkkapeleihin ja yhteisiin hallivuoroihin kannustetaan kovasti, tiedotteessa kerrotaan.