Haapajärven Pesä-Kiilojen G-junnujen joukkueenjohtaja Katja Heikkilä seurasi positiivisin mielin oman joukkueensa kaveriharkkoja. Idea tempaukseen saatiin vanhempainpalaverista, jossa kuultiin, että vastaavanlaisia tapahtumia oli järjestetty niin pesäpallossa kuin muissa lajeissakin.

Pyrittiin järjestämään sellainen matalan kynnyksen setti ystävänpäiväviikolle, jota sitten markkinoitiin niin sosiaalisessa mediassa kuin vanhempienkin jakamana eteenpäin. Meillä on ollut G-junioreissa vielä pieni porukka, ja tätä kautta saatiin monta innokasta kokeilijaa mukaan, Heikkilä kommentoi.

Kuva: Haapajärven Pesä-Kiilat, G-juniorit

Pesä-Kiilojen junioripäällikkö Jari Yli-Pahkala toimi harjoitusten vetäjänä, ja apuvalmentajat olivat tukemassa menoa. Sisältönä oli hyvinkin tavallinen pesistreeni matalan kynnyksen heitto- ja lyöntiharjoituksineen, ja loppua kohden tutustumaan tulleet lapset halusivat päästä myös pelaamaan – ja sehän myös toteutui.

Jatkossa olisi tarkoitus järjestää lisääkin vastaavia tempauksia. Niille, jotka eivät päässeet ystävänpäiväviikon kaveriharkkoihin, lupasimme, että ensi viikollakin saa tulla mukaan, Heikkilä jatkaa.

Pesä-Kiilojen G-junnuilla meno on ollut vauhdikasta ja joukkueen touhuja pääsee seuraamaan heidän omalta Instagram-kanavaltaan. Sinne joukkueen vanhemmat ovat tehneet materiaaleja ja jopa pelaajakortteja oman seuran tulevaisuuden tähdistä. Lisää voit käydä katsomassa Instagramista: @pesakiilatgjuniorit.

Ajateltiin, että mekin tehdään, kun kaikilla isompienkin joukkueilla on, Katja Heikkilä naurahtaa haastattelun loppuun.

Kaveriharkkoihin sai osallistua myös ilman tuttuja sillä takauksella, että treenien jälkeen uusia ystäviä varmasti löytyisi.