Valitse sivu

Molemmissa sarjoissa on mukana tukku mielenkiintoisia joukkueita. Miesten Ykköspesiksessä sarjanousijoita ovat Ylivieskan Kuula ja nuori Joensuun Mailan kakkosjoukkue. Jyväskylässä nähdään jo runkosarjassa neljä Kiri 2020:n ja Lohen kiihkeää paikallisderbyä, jotka keräsivät viime vuonna yli 1000 katsojan yleisöjä uuden Hippoksen ja Koskenharjun stadioneille.

Superpesiksestä kaksi vuotta sitten pudonnut Kankaanpään Maila ja viime syksynä vastaavan kohtalon kokenut Koskenkorvan Urheilijat hakevat uutta alkua. Perinteikäs Seinäjoen Maila-Jussit jatkaa toiselle peräkkäiselle Ykköspesis-kaudelleen. Maila-Jussien ja Koskenkorvan Urheilijoiden edustusjoukkueet kohtaavat runkosarjassa ensi kertaa kauden 2008 jälkeen, vieläpä neljästi. Yksi otteluista pelataan Ilmajoen keskuskentällä.

Sarjan kestomenestyjistä kuopiolainen Puijon Pesis on seurahistoriansa 14 vuoden aikana jäänyt vain kolmesti miesten Ykköspesiksen ylempien pudotuspelien ulkopuolelle. Parhaillaan PuPe haastaa Superpesis-joukkueita uudessa Talvisuper-sarjassa.

Seinäjoen Maila-Jussien molemmat edustusjoukkueet vierailevat Porissa Superlauantaina 18.5. Porilaisyleisölle tarjoillaan myös miesten huippupesäpalloa, kun Kankaanpään Maila saa vastaansa Seinäjoen Maila-Jussit. Saman päivän Superpesis-ottelussa Pesäkarhut kohtaa Maila-Jussien naiset.

Ykköspesistä Oulussa, Raahessa, Simossa, Tyrnävällä ja Ylivieskassa

Naisten huippupesäpallo palaa 28 vuoden tauon jälkeen Ikaalisiin ja Kouvolan Kuusankoskelle Ykköspesis-joukkueiden myötä. Ikaalisten Tarmo pelasi Superpesiksessä ja Kuusankosken Puhti Ykköspesiksessä 1996 ennen vauhdin hakemista alempaa. Kolmas sarjanousija on Siilinjärven Pesis, joka putosi Superpesiksestä vuoden välein suomensarjaan asti ja aloitti heti nousukiidon.

Ylivieskan Kuula on sarjassa mukana nimellä Jokilaakson PesäKuula käynnistettyään tiiviin seurayhteistyön Haapajärven Pesä-Kiilojen kanssa. Joukkue pelaa otteluitaan sekä Suvannon pesäpallostadionilla Ylivieskassa että Haapajärven Ronkaalassa.

Ensimmäistä kertaa kauden 1988 jälkeen Pohjois-Pohjanmaalta ei ole naisten pääsarjajoukkuetta pesäpallossa. Sen sijaan Ykköspesiksestä löytyy useita kovia joukkueita, joista Oulun Lippo (Raksilan Likat) ylsi viime syksynä jo Superpesis-karsintaan. Miesten puolella Lipon (Lippo Juniorit) ja sarjanousija Ylivieskan Kuulan lisäksi alle 3000 asukkaan kunnasta ponnistava Simon Kiri jatkaa jo kuudennelle peräkkäiselle kaudelleen Ykköspesiksessä.

Ykköspesiksen Itä-Lännet pelataan Lappajärvellä sunnuntaina 7.7. Lisäksi Lappajärven Veikot kohtaa Jokilaakson PesäKuulan Vimpelin Saarikentällä keskiviikkona 10.7. Tapahtumat ovat myös osa Vimpelin Pesisfestivaalien ohjelmaa.

Otteluohjelmat ja sarjajärjestelmät

Ykköspesiksen otteluohjelmat 2024 tulospalvelussa

Miesten Ykköspesiksen 2024 sarjajärjestelmä (pdf)

Naisten Ykköspesiksen 2024 sarjajärjestelmä (pdf)

Otteluohjelmat Excel-muodossa (12.1.2024, linkkejä ei päivitetä)

Miesten Superpesis (xlsx)

Naisten Superpesis (xlsx)

Miesten Ykköspesis (xlsx)

Naisten Ykköspesis (xlsx)