Heikkisellä on pitkä tausta pesäpallon parissa, sillä hän on työskennellyt muun muassa Siilinjärven Pesiksen toiminnanjohtajana vuosina 2015–2020. Pelaajana SiiPessä ja Sotkamon Urheilulukiossa pesisoppinsa saanut Heikkinen on pelannut Ykköspesistasolla Kajaanin Pallokerhon ja Puijon Pesiksen väreissä sekä useita vuosia suomisarjaa SiiPessä. Pelaajasta toimihenkilöksi Heikkinen siirtyi vuonna 2013 valmistuttuaan kulttuurituottajaksi Mikkelin ammattikorkeakoulusta.

Heikkinen on toiminut myös Pohjois-Savon Liikunnan tapahtuma- ja markkinointipäällikkönä ja ollut vuosina 2019–2020 Pesäpalloliiton Savo-Karjalan (nyk. itäinen alue) johtokunnan jäsen.

Eteläisen alueen aluevastaavaksi Heikkinen siirtyy kuitenkin Hätäkeskuslaitokselta hätäkeskuspäivystäjän työstä.

– Olen viihtynyt nykyisessä vastuullisessa työssänikin, mutta palaan mielelläni takaisin pesäpallon pariin. Pari vuotta katsojan roolissa antoi uuden näkökulman pesikseen. Aluevastaavan työ tuntui sopivalta askeleelta omalla pesisuralla, Heikkinen kertoo.

Perheensä kanssa Valkeakoskella asuva Heikkinen vastaa aluevastaavana muun muassa eteläisen alueen aluetoiminnan kehittämisestä ja seuratoiminnan tukemisesta yhdessä alueen johtoryhmän kanssa. Eteläiseen alueeseen kuuluvat Etelä-Suomi, Kymenlaakso, Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi.

– Innolla odotan, että pääsen tutustumaan alueen seuroihin. On hienoa päästä tutustumaan uusiin seuratoimijoihin. Toivon, että pystyn auttamaan alueen seuroja niiden toiminnan kehittämisessä. Eteläinen alue on todella laaja, ja koko alueella on valtava potentiaali kehittyä ja saada lisää harrastajia pesäpallon pariin.

Heikkinen odottaa innolla myös sitä, että pääsee olemaan mukana pesäpallon valtakunnallisilla leireillä. Mies on aiemmin toiminut Savossa järjestettyjen Tenavaleirin 2015, Nuorisoleirin 2021 ja viimeisimpänä Naperoleirin 2022 leirinjohtajana.

– Lisäksi toivon, että seurojen hyviä onnistumisia jaetaan vieläkin enemmän seuratoiminnassa, se sataa kaikkien laariin ja sen myötä pesis voi entistä paremmin.