Vuoden naispelaajana palkittiin myös Naisten Superpesiksen pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana palkittu Emilia Linna Pesäkarhuista. Linna johdatti kuluneella kaudella kapteenin ottein joukkueensa Suomen mestareiksi. Vuoden miespelaajana palkittiin Vimpelin Vedon Olli Heikkala, joka oli kuluneella kaudella suuressa roolissa niin sisä- kuin ulkopelissä joukkueensa voittaessa SM-hopeaa. Heikkala voitti myös miesten Superpesiksen etenijäkuninkuuden yhteensä 53 tuodulla juoksulla.

Vuoden nuorisopelaajatyttönä palkittiin Pesäkarhujen Tiia Peltonen, joka toimi koko kauden avainroolissa joukkueessaan, kun Pesäkarhut huipensi kauden Suomen mestaruuteen. Peltonen oli kuluneella kaudella lyöjätilastojen viides 5+45 lyödyllä juoksullaan ja hänet palkittiin jo kolmatta kertaa peräkkäin Pesäpalloliiton päätösgaalassa vuoden tyttöpesäpalloilijana. Vuoden nuorisopelaajapoikana palkittiin kaudella 2023 miesten Superpesiksessä debytoinut Aapo Hiltunen Seinäjoen JymyJusseista. Hiltunen ylsi heti tulokaskaudellaan lyöjätilastoissa 10 parhaan joukkoon 3+57 lyödyllä juoksullaan ja hänet palkittiin tällä kaudella myös Pesäpalloliiton päätösgaalassa vuoden poikapesäpalloilijana.

Hienon pelaajauransa kauteen 2023 päättänyttä Emilia Itävaloa muistettiin tilaisuudessa pelaajaura-palkinnolla. Näyttävien tuuletusten ja huikeiden pelisuoritusten pelaaja sai päättää uransa hienoimmalla mahdollisella tavalla Suomen mestaruuteen. Itävalo on voittanut urallaan Suomen mestaruuden myös kertaalleen aiemmin kaudella 2021, jolloin hänet kruunattiin myös runkosarjan etenijäkuningattareksi. Pelaajan henkilökohtaisesta palkintokaapista löytyy mestaruuksien lisäksi kolme himmeämpää SM-mitalia, kultainen räpylä vuodelta 2019 sekä vuoden pesäpalloilijan titteli samaiselta vuodelta.

Läntisen alueen vuoden nuorisotuomarina palkittiin 17-vuotias Aaron Tusa Alavudelta. Tusa on tunnollinen sekä hyvin omatoiminen tuomari, josta paistaa suuri kehittymisen halu. Tusa tuomaroi ahkerasti ympäri vuoden ja hänestä on tullut pitkin kautta paljon kehuja eri sarjatasoilta. Erityisesti kehuja on sadellut siitä, kuinka hän suhtautuu tuomaritehtävässään aina samalla kunnianhimolla ja kunnioituksella peliin oli kyseessä sitten puulaaki- tai Ykköspesis-ottelu.

Vuoden tuomarina palkittiin pitkään tuomaritehtävissä toiminut Waltteri Uurasjärvi Kankaanpäästä. Uurasjärvi veti kokonaisuudessaan läpi hyvin vahvan kauden tuomarina ja hänet valittiin päätuomariksi miesten Ykköspesiksen Itä-Länteen sekä hän tuomaroi myös naisten Superpesiksessä päätuomarina finaalisarjassa. Varsinaisten tuomaritehtävien lisäksi Uurasjärvi on antanut kuluneella kaudella merkittävää panostusta tuomaripuolelle myös laajemmin toimimalla läntisen alueen tuomariryhmässä sekä valtakunnallisten leirien tuomaritoiminnan kehittämisessä. Uurasjärvi toimi myös Tenavaleirin tuomarijohtajana.

Vuoden seurana palkittiin Kankaanpään Maila, jonka miesten Ykköspesisjoukkue pelasi huikean kauden. Joukkue kolkutteli heti ensimmäisellä putoamiskaudellaan nousua takaisin Superpesikseen häviten nousukarsinnat vain hyvin niukasti. Seura oli pitkin kautta hyvin aktiivinen toimija ja kilpailullisen menestyksensä lisäksi Kankaanpään Maila järjesti kuluneella kaudella Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelut sekä otti järjestettäväkseen valtakunnallisen Tenavaleirin normaalista poikkeavalla vain hyvin lyhyellä aikataululla. Vuoden seuran palkintoa olivat vastaanottamassa seuran puheenjohtaja sekä Tenavaleirin leirinjohtajana toiminut Jani Mäntylä ja seuran juniorijaoston puheenjohtaja Tanja Palmroth.

Mailajuniorit huomioitiin tilaisuudessa erityismaininnalla, sillä Kankaanpäässä järjestetty ennätyssuuri 119 joukkueen Tenavaleiri oli Mailajunioreiden ja Kankaanpään Mailan yhteisponnistus. Mailajuniorit toimivat myös Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelun järjestäjinä yhdessä KaMa:n kanssa. Mailajunioreiden palkinnon otti vastaan seuran puheenjohtaja sekä leirin varajohtaja Heini Pasanen.

Toisella erityismaininnalla huomioitiin Rauman Fera, sillä seura järjesti onnistuneen läntisen alueen E- ja D-ikäisten Etenee-leirin hyvin poikkeuksellisella aikataululla. Feran palkinnon ottivat vastaan seuran puheenjohtaja Riikka Loutti ja Etenee-leirin leirinjohtaja Antti Laine.

Tilaisuudessa palkittiin lisäksi kuluneella kaudella menestyneitä läntisen alueen joukkueita. Tyttöjen Superpesiksen SM-pronssia voitti Pesäkarhut.

C-tyttöjen SM-kultaa voitti Seinäjoen Maila-Jussit. Joukkueen palkinnon olivat vastaanottamassa joukkueen valmentaja Jussi Järvinen ja joukkueenjohtaja Suvi Soini.


Suurleirillä kultaa voitti Seinäjoen Maila-Jussien D-tytöt. Joukkueen palkinnon noutivat joukkueen kapteenistosta Anna Leminen ja Pinja Varto.

Tenavaleirillä kultaa voitti Seinäjoen Maila-Jussien E-pojat. Palkinnon vastaanottivat joukkueen valmentajat Jussi Sievi-Korte ja Henri Hakola.

Tenavaleirillä hopeaa voitti Koskenkorvan Urheilijoiden E-pojat. Joukkueen palkinnon vastaanottivat valmennuksesta Mikko Kivimäki, Jani Karvonen ja Ville Loukasmäki sekä pelaajat Oskar Karvonen ja Wiljam Loukasmäki.

Tenavaleirillä kultaa voitti Seinäjoen Maila-Jussien E-tytöt. Joukkueen valmentajat Annika Suorauha ja Niina Okkonen vastaanottivat palkinnon.

Tenavaleirillä pronssia voitti Pesäkarhujen E-tytöt. Joukkueen palkinnon ottivat vastaan valmentaja Jalmari Rossi ja pelaajista kapteenisto Kiia Kangassalo, Emma Rossi ja Amanda Kallela.