Valitse sivu

Vakuutuksen voimassaolo on tärkeää varmistaa marraskuun aikana. Esimerkiksi joukkuetoiminnassa harjoittelevien, halliturnauksissa pelaavien ja yläkoululeirityksiin osallistuvien kannattaa hankkia vakuutusturvan sisältävä lisenssi hyvissä ajoin. Edellisen kauden lisenssien ja Sporttiturva-vakuutusten viimeinen voimassaolopäivä on 31.10.2023.

Pelaaja- ja tuomarilisenssi vaaditaan pelaajilta ja tuomareilta kaikissa virallisissa pesäpallo-otteluissa sekä pelinjohtajilta ylimmillä sarjatasoilla. Uudistuksena kuitenkin nuorimpien ikäluokkien JunnuSuper-toiminnassa riittää jatkossa pesispassi.

– Tavoitteena on pitää lajin pariin tulemisen ja harrastuksen aloittamisen kynnys mahdollisimman matalana. Pesispassilla pääsee mukaan JunnuSuperiin ja innostuksen myötä joukkuetoiminnassa riittää ensimmäisenä vuonna edullisempi tulokaslisenssi. Molemmilla saa myös vapaan pääsyn runkosarjan otteluihin seuraamaan omien esikuvapelaajien, -pelinjohtajien ja -tuomareiden edesottamuksia, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka kertoo.

– Huippupesäpallon osalta uudessa TalviSuperpesiksessä on haluttu ajatella mahdollisia try-out-pelaajia ja määritelty lisenssivaatimukseksi suomensarja-lisenssi. Superpesiksen ja Ykköspesiksen pelaajille suositellaan kuitenkin hankittavaksi suoraan kesäkauden sarjatasoa vastaava lisenssi. Ammattiurheilijoiksi katsottavilta pelaajilta edellytetään lakisääteinen vakuutus Ammattiurheilijaturva, jonka tulorajaksi on nykyään asetettu 12 550 euroa, Rantatorikka lisää.

Lisenssin hinta muodostuu Pesäpalloliiton johtokunnan vahvistamasta kilpailuluvan osuudesta sekä vakuutusmaksusta, jonka Pohjola Vakuutus määrittelee aiempien vuosina lajissa toteutuneiden korvausmenojen perusteella. Lisenssimaksun yhteydessä perittävä vakuutusmaksu siirtyy Pesäpalloliitolta vakuutusyhtiölle kokonaisuudessaan. Pesäpallolisensseihin liitetty vakuutus on Pohjola Vakuutuksen laadukas ja kattava Sporttiturva.

Lisenssien vahvistetut hinnat on päivitetty osoitteeseen www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit. Suomisportissa on jatkossa myynnissä ainoastaan lisenssejä eli kilpailuluvan ja vakuutuksen yhdistelmiä sekä pelkkiä kilpailulupia, jolloin liikkujalla tulee olla vastaava vakuutus hankittuna koko lisenssikaudelle muuta kautta.

Uusi lisenssikausi alkaa nyt historiallisen aikaisin, jo kautta edeltävän vuoden puolella. Pesäpalloliitto tiedotti alkuvuodesta lisenssikauden uudesta rytmistä, joka vastaa paremmin lajin kasvavaan ympärivuotisuuteen ja yhtenäistää joukkuetoiminnan aikatauluja.