Valitse sivu

– Kymmenen vuotta olen toiminut liigassa urheilujohtajana ja kaipasin muutosta. Olen ollut intohimoinen pesäpallon seuraaja, eikä tarvinnut montaa tuntia miettiä haenko KPL:n toiminnanjohtajan paikkaa. Hienoa, että valinta osui minuun, Toivola kertoo.

KPL on toiminut syksystä 2017 alkaen ilman toiminnanjohtajaa. Toiminnanjohtajan työt on jaettu kuuden vuoden ajan seuran hallituksen ja toimiston kesken. Puheenjohtaja Harri Lehto kiittää toimijoita ja korostaa, että nyt seuran on mentävä eteenpäin.

– Hallitus on täysin yksimielinen siitä, että nyt on aika viedä seuraa eteenpäin seuraavalle tasolle. Ilman toiminnanjohtajaa kehittymisen rajat ovat tulleet vastaan. Toiminnanjohtajaa haettiin julkisella haulla ja tarkoituksella sellaisin kriteerein, että meillä oli mahdollisuudet saada hakijoita myös pesäpallopiirien ulkopuolelta. Hakemuksia tuli kiitettävä määrä sekä pesäpallon piiristä että ulkopuolelta. Lopulta valituksi tuli yksimielisesti Mika Toivola, jonka kokemus toisen ison kansainvälisen lajin näköalapaikoilta tuo KPL:lle uusia ajatuksia kehittymiseen eteenpäin, Lehto kertoo.

– Toivolan uskomme tuovan määrätietoisuutta, johtajuutta ja erityisesti myös uusia näkökulmia toimintaan, Lehto jatkaa.

Toivola kertoo, että haastatteluiden myötä hänelle on syntynyt selkeä kuva KPL:stä.

– KPL on Superpesiksen kärkiorganisaatioita ja erittäin hyvä kasvattajaseura. Minua motivoi suuresti, että pääsen toimimaan huippu-urheilun lisäksi junioripuolen kanssa. Kilpailu kovenee koko ajan ja kilpailuetua pitää hakea kaikissa asioissa. Meillä on kova haaste edessä, Toivola pohtii.

Jääkiekon liigassa Toivola on saavuttanut menestystä valmentajana ja urheilutoimenjohtajana. Kirkkaimpina Ässien 2012–2013 ja HPK:n mestaruudet 2018–2019.

– Urheilujohtamisesta minulla on vankka kokemus, tiedän mitä teen ja mitä haluan. Sellainen motto mulla on ollut, että ihmetekoja ei tarvitse tehdä, mutta arjen teot päivittäin ratkaisevat. Se koskee niin joukkuetta kuin toimistoa. Uskon, että pystyn näissä asioissa motivoimaan. Huippu-urheilu vaatii kaikilta paljon. Junioripuolella on tärkeä mahdollistaa halukkaiden kehittyminen, mutta myös harrastaminen.

Lue lisää Kouvolan Pallonlyöjien verkkosivuilta