Loppuottelusarja oli todellista draamaa. Avausottelun vienyt Jyske voitti toisessa kohtaamisessa ensimmäisen jakson ja kärsi tappion vasta kotiutuskilpailussa, jonka ainokaisesta vastasivat Kuulan Saaga Rautionaho lyöjänä ja Pinja Salmela tuojana.

Ratkaisuottelu alkoi räväkästi. Sofia Huusko yllätti kotijoukkueen takakentän ja kilisytti pajatson tyhjäksi heti avausvuorossa. Jyske ei toipunut Kuulan 0-6-tyrmäysalusta missään vaiheessa, joten Laserkeskus Areenalle saapuneet 532 katsojaa saivat rutkasti jännitettävää toiselle puolikkaalle.

Jyske vastasikin kannattajiensa odotuksiin. Tällä kertaa jakson ensimmäinen vuoro oli kotijoukkueen, joka otti vahvan kuskin paikan monipuolisilla kotiutuslyönneillä. Kuula ratkaisi kuitenkin ottelun edukseen kolmannen tasoittavalla. Pelinjohtaja Toni Seppälä rauhoitti aikalisällä tilannetta ja onnistuneen vaihdon jälkeen ykköspalkittu Pinja Salmela väläytti pelisilmäänsä. Salmela karkasi kotiin Jyskeen ulkokentän pelatessa lepsusti turhassa tilanteessa.

Taululla oli jo kaksi paloa, kun jokerikotiuttaja Nea Tuikka iski fantastisen lyönnin kakkosjatkeelle. Odessa Tiitto ja Nina Jutila kiitivät kotiin numeroiksi 4-3. Kuula iski myös väkisin tasoituksen. Jenni Siltakoski puhkaisi erinomaisella lyönnillä kakkossauman, kakkospelinjohtaja Johanna Seppälä pudotti oikea-aikaisesti mailan ja Kerttu Siipola pinkoi kotipesään juhlittavaksi.

Kuula osoitti henkistä lujuutta toisella jaksolla ja nousi takamatkalta tasalukemiin, jotka riittivät sinetöimään historiallisen Suomen mestaruuden. Kotijoukkue ei saanut enää tasoittavallaan etenijää kolmoselle. Joka tapauksessa myös Jyske kirjoittaa omaa seurahistoriaansa ja voittaa jalometallia, kun viimevuotinen SM-pronssi vaihtuu nyt SM-hopeaksi.

Kaikki tyttöjen loppuottelusarjan ottelut ovat Ruutu+-tilaajien katsottavissa tallenteina Ruudussa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Ylivieskan Kuula (@kuulattaret) jakama julkaisu

Ylivieskan Kuulalle SM-mitali ylipäätään on seurahistorian kolmas. Kuula voitti C-tyttöjen SM-hopeaa 2019 ja C-poikien SM-pronssia 2003. Viime vuonna pudotuspelikarsinnassa tappion kärsinyt joukkue nousee nyt sensaatiomaisesti tyttöjen Superpesiksen valtiaaksi. Se ei jäänyt huomaamatta ylivieskalaisilta pesäpallosuuruuksilta.

– Ei ole ennen Ylivieskassa pesiksessä mestaruutta juhlittu, nyt on. Onnea Kuulattaret. Seppälän perhe on tehnyt kovaa työtä, sille hattu päästä, Suomen mestaruuden Sotkamon Jymyssä kakkospelinjohtajana voittanut Jussi Haapakoski suitsutti Instagramissa.

– Onnea Kuulattaret SM-kullasta, erityisesti perhe Seppälä järkyttävän kovasta työstä, säesti kaikkien aikojen etenijäkuningas Sami Haapakoski.

Pesäkarhut Porista jatkaa tyttöjen Superpesiksessä mitalikannassa. Pesäkarhujen Akatemia voitti vuosi sitten Suomen mestaruuden ja haki nyt SM-pronssimitalit Joensuusta lukemin 1–2 (4–6, 6–3, 0–0, 1–3).

Tyttöjen Superpesiksen SM-kultaa 2023: Ylivieskan Kuula

Sofia Huusko, Nina Jutila, Vilma Järvinen, Pinja Karttunen, Lottaliina Markkula, Laura Puurula, Saaga Rautionaho, Pinja Salmela, Meeri Seppälä, Kerttu Siipola, Jenni Siltakoski, Odessa Tiitto, Nea Tuikka, Carita Tunkkari. Toni Seppälä (pj), Johanna Seppälä (2. pj), Elina Huusko (valm.), Esa Ihalainen (valm.), Jere Suhonen (huolt.).

Tyttöjen Superpesiksen SM-hopeaa 2023: Laitilan Jyske

Lydia Eskola, Meeri Heikola, Jade Järnberg, Ronja Karppinen, Nelli Kilpi, Laura Musku, Essi Mäki, Iida Mäki, Siiri Riitamaa, Odessa Rinteelä, Pinja Rouhiainen, Minttu Salmi, Senja Suojanen, Anna Suominen, Ella-Maria Suominen, Pinja Toivonen, Emma Virtanen. Sami Mäki (pj), Marko Toivonen (2. pj).

Tyttöjen Superpesiksen SM-pronssia 2023: Pesäkarhut-Akatemia, Pori

Emmi Aho, Tatiana Elizarova, Ellen Erkkilä, Lotta Hartikainen, Aada Heikkilä, Ada Huikkala, Minttu Jaakola, Vilma Kivioja, Sara Koivikko, Emmi Lampinen, Nea Lehti, Sanni Leväjärvi, Lotta Loutti, Alisa Mansikka, Enni Paatero, Anna Palmroth, Joanna Paukkunen, Henna Rimpinen, Fanny Rintala, Etti Saarni, Kaisa Viitala. Vesa Ranta (pj), Pasi Paatero (2. pj).