Jymy osoitti sitkeytensä ja venymiskykynsä pudotuspeleissä. Välierissä Kouvolan Pallonlyöjät pakotti joukkueen kertaalleen ja loppuottelussa Manse PP Tampereelta kahdesti kotiutuskilpailuun. Pudotuspeleissä ainoana Jymyn onnistui kukistamaan puolivälierävastustaja Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit kotiottelussaan.

Ratkaisuottelun tähtipelaajaksi nousi kaksi kunnaria tällännyt Vili Still. Rovaniemeläislähtöinen Still kirjoitti seurahistoriaa ja juhli kautta aikain ensimmäisenä Napapiirin Pesis-Teamin kasvattina Suomen mestaruutta. Loppunumerot kirjattiin Jymylle Marjex-Stadionilla 389 katsojan edessä 2-1 (6-1, 4-6, 0-0, 3-2).

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Sotkamon Jymy (@sotkamonjymy) jakama julkaisu

Stillin lisäksi uusia mestareita joukkueessa ovat Laitilan Jyskeen kasvatti Niklas Kilpi, Ylivieskan Kuulan kasvatti Elias Kippola, sotkamolaislähtöinen Valtteri Timonen ja Simon Kirin kasvatti Vertti Veittikoski. Kokonaisuutena mestarijoukkueen pelaajista noin puolet on seuran omia kasvatteja.

Kaikkiin viime vuosien mestaruuksiin Jymyn luotsasi legenda-pelinjohtaja Petri Lindsberg, jonka palkintokaapista tila on loppunut jo ajat sitten kesken. Tällä kertaa aisaparina hääri onnistuneesti Petteri Timonen.

Sotkamon Jymy voitti 15. Suomen mestaruutensa poikien Superpesiksessä. Kahdeksan kertaa Jymy on vienyt samalla kaudella myös miesten mestaruuden (2023, 2020, 2014, 2013, 2003, 2002, 2001, 1993). Vastaavaan tuplaan ovat historiassa pystyneet vain Seinäjoen Maila-Jussit (1985), Kouvolan Pallonlyöjät (1976), Jyväskylän Kiri (1958), Haminan Palloilijat (1943 ja 1939), Lahden Mailaveikot (1932) ja Helsingin Pallonlyöjät (1927).

Manselle SM-mitali on seurahistorian ensimmäinen poikien Superpesiksessä ja konkreettinen palkinto junioritoiminnan vahvasta eteenpäinmenosta viime vuosina. Ylipäätään tamperelaisjoukkueen voittamaa edellistä mitalia sarjassa saadaan hakea 90 vuoden takaa, kun Tampereen Pyrintö voitti mestaruuden 1926 ja 1931 ja SM-pronssia 1928, 1932 ja 1933 sekä Tampereen Mailapojat SM-pronssia 1929.

Kouvolan Pallonlyöjät jatkaa poikien Superpesiksen mitalikannassa. Kolmas peräkkäinen mitali varmistui pronssiottelun voitolla Alajärven Ankkureista.

Poikien Superpesiksen SM-kultaa 2023: Sotkamon Jymy

Eero Heikkinen, Reino Heikkinen, Samuel Huotari, Konsta Karjalainen, Tuomas Kemppainen, Niklas Kilpi, Elias Kippola, Aapo Korhonen, Eemil Salminen, Atte Pelkonen, Roope Puittinen, Vili Still, Mikke Tschesmenski, Kasperi Vehkaoja, Vertti Veittikoski, Valtteri Timonen, Valtteri Virtanen, Aatu Vuorinen. Petri Lindsberg (pj), Petteri Timonen (2. pj), Saku Komulainen (valm.), Jere Heikkinen (huolt.), Juuso Hyvönen (jj).

Poikien Superpesiksen SM-hopeaa 2023: Manse PP, Tampere

Tino Heikkilä, Toma Heikkilä, Eetu Heiniluoma, Joel Helimo, Onni Kaski, Teemu Koskela, Iiro Koskinen, Antti Lepola, Perttu Niskanen, Matias Paananen, Roope Rintala, Valtteri Savilahti, Aaro Sipilä, Elmer Tuuli, Joakim Tuuli, Eemeli Virjo. Markus Wirzenius (pj), Joel Salo (2. pj).

Poikien Superpesiksen SM-pronssia 2023: Kouvolan Pallonlyöjät

Aleksi Haatainen, Julius Haatainen, Ville Holmi, Aaron Honkanen, Jali Hyttinen, Jiri Joukainen, Samuel Kortesluoma, Miki Likander, Matias Lindfors, Joonas Mäkelä, Verneri Niilo-Rämä, Akseli Pitkänen, Elias Pitkänen, Elias Sauvala, Lauri Suorsa, Carlo Toivari, Toni Tossavainen, Arttu Töyry, Otto Viinamäki. Jere Pelkonen (pj), Eero Pitkänen (2. pj).