Valitse sivu

Tyttöjen paras kolmesta -järjestelmällä pelattavassa loppuottelussa ovat vastakkain Laitilan Jyske ja Ylivieskan Kuula. Ensimmäinen kohtaaminen nähdään Laitilassa huomenna lauantaina ja toinen Ylivieskassa viikkoa myöhemmin. Otteluita seuraa myös Ruudun Fanikamera.

Kuula on jo varmistanut seurahistoriansa ensimmäisen SM-mitalin tyttöjen Superpesiksessä. Tarina on hienoa jatkoa C-tyttöjen SM-hopeamitalille, jota osa joukkueen pelaajista oli voittamassa Hyvinkään Nuorisoleirillä 2019. Lisäksi Kuula on voittanut C-poikien SM-pronssia 2003 eli Suomen mestaruus olisi seuralle sen ensimmäinen kaikki sarjat huomioiden.

Laitilan Jyske juhli viime vuonna seurahistoriallista SM-pronssimitalia tyttöjen Superpesiksessä. Mitalin väri kirkastuu siis joka tapauksessa tälle kaudelle.

Pronssiottelu pelataan kerrasta poikki -periaatteella Joensuussa lauantaina. Joensuun Maila saa vastaansa viime vuoden mestarin, Pesäkarhut Akatemian Porista. Kaikki mitaliotteluiden aikataulut löytyvät tulospalvelusta.

Petri Lindsberg tavoittelee jälleen Suomen mestaruutta

Kolmen edellisen kauden mestari Sotkamon Jymy vankistaa asemiaan poikien Superpesiksen kautta aikain -mitalitilastossa ja juhlii sarjassa jo 40. SM-mitaliaan. Tätä kautta ennen Jymyn saldo on 14 kultaa, 11 hopeaa ja 14 pronssia.

Useampaa niistä on ollut voittamassa kultasormi-pelinjohtaja Petri Lindsberg, joka saa jälleen yhden sulan hattuunsa. Neljäs mestaruus sivuaisi historiaa. Tähän saakka vastaavaan ovat pystyneet vain Jymy itse 2000–2003 sekä Haminan Palloilijat 1939–1943 (sodan vuoksi sarjaa ei pelattu 1941).

Jymyn loppuotteluvastustaja selviää sunnuntaina, kun Tampereella pelataan kolmas välieräottelu Manse PP:n ja Alajärven Ankkureiden välillä (tulospalvelu). Manselle SM-mitali olisi seuran ensimmäinen poikien Superpesiksessä. Ylipäätään tamperelaisjoukkueen voittamaa mitalia joudutaan hakemaan sarjan alkuajoilta, kun Tampereen Pyrintö voitti mestaruuden 1926 ja 1931 sekä SM-pronssia 1932–33.