Valitse sivu

Tutkinto on valmennusportaikon kolmas taso, ja tason suorittaminen on koulutusvelvoitteena huippupesiksessä (Superpesis ja Ykköspesis). Lajivalmentajatutkinto koostuu neljästä lähijaksosta, lajinkehittämistyöstä, verkko- ja etäkoulutuksista ja kurssitehtävistä. Katso aiemmat lajinkehittämistyöt 2001–2023 täältä.

Lähijaksot (jaksokohtainen hinta 390 e täysmajoituksella) ajoittuvat seuraavasti:

⚾ Jakso 1: Toimintaympäristö ja sisäpelin kehittäminen – Vuokatti, 10.–12.11.2023
⚾ Jakso 2: Kokonaisvaltainen valmentaminen – Varala (Tampere), 8.–10.12.2023
⚾ Jakso 3: Psyykkinen valmentaminen ja ulkopelin kehittäminen – Kuortane 12.–14.1.2024
⚾ Jakso 4: Lajin ja pelin kehittäminen – Vuokatti 12.–14.4.2024

PLVT15-kurssilaisista Petteri Timonen (Sotkamon Jymy) kiittelee lajivalmentajatutkintoa.

Tutkinnon suorittamisen tuoma kokemus on kullan arvoinen tulevaisuutta ajatellen. Sain rutkasti tietoa valmennuksesta lähijaksojen demoista ja luennoista. Näitä olen siirtänyt omaan valmentamiseen käytännön tasolle. Tutkinto käsitteli paljon omaa suhtautumista valmentamiseen. Sitä tuli mietittyä ja keskusteltua muiden valmentajien kanssa paljon enemmän kuin normaalissa arjessa. Parhaita hetkiä tutkinnolta oli myös yhteisen ohjelman jälkeiset rupattelut kollegojen kanssa pesiksestä ja valmentamisesta. Täten sai paljon antoisaa näkemystä, miten asioita muualla ajatellaan ja sain myös luotua loistavia verkostoja, Timonen sanoo.

Timosen kurssikollega Timo Ala-Lipasti (Seinäjoen JymyJussit) kannustaa lämpimästi hakemaan PLVT16-kurssille:

‒ Kurssille lähtemistä ei tarvinnut katua hetkeäkään. Tutkinnon aikana tuli todella paljon mietittäviä asioita niin lajista kuin muustakin asioista omaan valmennukseeni. Erityisesti haluan nostaa esille todella hyvät ja asiantuntevat kouluttajat, osaamista löytyi niin pesäpallosta kuin muustakin huippu-urheilusta. Tärkeänä asiana nostan myös tärkeät juttutuokiot ja verkostoitumiset muiden kurssilaisten kanssa, Ala-Lipasti sanoo.

Koulutuksesta vastaa Pesäpalloliiton koulutuspäällikkö Perttu Hautala, apunaan aihealueittain lajin asiantuntijat pesäpallon valmennuskeskuksista ja huippuorganisaatioista. Tutkintoon haku tapahtuu sähköisesti 30.9. mennessä osoitteeseen perttu.hautala@pesis.fi. Kerro vapaamuotoisessa hakemuksessa ainakin valmentamasi joukkue, valmennuskokemuksesi sekä käymäsi lajiliiton/muut koulutukset.

Lisätiedot:

Perttu Hautala, perttu.hautala@pesis.fi, 040 562 4846