Valitse sivu

Ikaalisten Tarmo on nelinkertainen Suomen mestari, mutta pudottuaan Superpesiksestä kauden 1996 päätteeksi seuran värejä ei ole kahdella ylimmällä sarjatasolla nähty.

Vuoden 1999 mestari Siilinjärven Pesis pelasi Superpesiksessä viimeksi 2020-21, ja hakee nyt paluuta Ykköspesikseen välivuoden jälkeen. Pesäkarhuilla on jo joukkue sekä Superpesiksessä että Ykköspesiksessä.

Haapajärven Pesä-Kiilat oli edellisen kerran edustettuna naisten Ykköspesiksessä 2011. Oulunsalon Vasama siirsi seurayhteistyön mukana Ykköspesiksen sarjapaikkansa Tyrnävän Tempaukselle tälle kaudelle.

Noususarja pelataan yksinkertaisena eli jokainen joukkue kohtaa toisensa kertaalleen. Kaksi parasta nousee Ykköspesikseen, josta suomensarjaan putosivat Mailajuniorit Kankaanpäästä ja Puijon Pesis Kuopiosta.

Noususarjan otteluohjelma löytyy tutusti tulospalvelusta. Mahdollisessa tasapistetilanteessa joukkueiden paremmuus ratkaistaan kilpailumääräysten 37.1 mukaan (jaksopelit, yksinkertainen sarja).