Kaksi vuotta sitten Pöytyällä juhlittiin seurahistorian ensimmäistä pääsarjapaikkaa. Debyyttikausi Superpesiksessä päättyi kuitenkin pettymykseen, kun Roihuttaret Helsingistä oli parempi putoamiskarsinnassa.

Tavoitteet asetettiin pelinjohtaja Aleksi Mäkelän johdolla mahdollisimman pikaiseen paluuseen huipulle. Näin myös tapahtui, sillä Pöytyän Urheilijoiden sarakkeeseen merkittiin päättyneellä ykköspesiskaudella vain kaksi tappiota.

Pudotuspeleissä joukkue voitti kaikki kuusi otteluaan, viimeisimpänä loppuottelussa Oulun Lipon (Raksilan Likat). Sunnuntain ratkaisuottelussa alku oli vaikea, mutta PöU nousi lopulta voittoon omien kasvattiensa, 1+5 juoksua lyöneen Essi Ilmasen ja kuusi juoksua tuoneen Sanni Kyläpekan, johdolla lukemin 1-2 (7-6, 1-10, 1-2).

Pöytyän Urheilijat juhli Oulun Raksilassa sunnuntaina. Lippo (Raksilan Likat) saa uuden mahdollisuuden superpesiskarsinnassa. Kuva: Pasi Kemi

Superpesiksen putoamiskarsinnan voittaja ratkaistaan Kempeleen Kirin ja Roihuttarien viidennessä kohtaamisessa tiistaina. Häviäjä putoaa Ykköspesikseen ja voittaja etenee superpesiskarsintaan, jossa Lippo saa uuden mahdollisuuden tavoitella superpesispaikkaa.