IN ENGLISH BELOW

Alkulohkoissa otteluaika on 50 minuuttia ja tasavuorot. Mitaliotteluissa pelataan kaksi kolmen vuoroparin jaksoa sekä tarvittaessa suoraan kotiutuskilpailu. Sarjoja on kolme – miehille, naisille ja sekajoukkueille omansa.

Otteluita pelataan Pihkalan pesäpallostadionilla kahdella kentällä keskiviikosta alkaen. Lisäksi pesäpallon World Cup vierailee Riihimäen Peltosaaressa torstai-iltana.

Joukkueita turnaukseen saapuu Suomen lisäksi Australiasta, Ruotsista, Saksasta, Sveitsistä, Virosta sekä historian ensimmäisen kerran Kanadasta. Pesäpalloa pelataan aktiivisesti myös Aasiassa. Bangladeshin, Intian ja Nepalin joukkueilla on kuitenkin ollut haasteita saada matkustusasiakirjat ajoissa turnaukseen osallistumista varten.

World Cupia pelattiin Hyvinkäällä edellisen kerran 1997. Helsingin Kaisaniemestä 1992 alkaneen historiansa aikana turnaus on ehtinyt vierailla Australian Melbournessa 2000 ja Gold Coast’lla 2012, Ruotsin Södertäljessä 2003, Saksan Münchenissä 2006, Porissa 2009 ja Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksien kunniaksi Turussa 2017, Sveitsin Luzernissa 2015 sekä Intian Punessa 2019. Tämän vuoden tapahtuma oli tarkoitus järjestää pesäpallon 100-vuotisjuhlavuonna 2022, mutta se jouduttiin siirtämään koronapandemian vuoksi. Suomi on kansallispelinsä turnauksessa ollut ylivoimainen ja vienyt toistaiseksi kaikki mestaruudet.

Pesäpallo World Cup -turnauksen 2023 otteluohjelma

11th Pesäpallo World Cup will be played in Hyvinkää next week

Pesäpallo World Cup tournament will return to Hyvinkää next week when inauguration of the tournament will take place in Pihkala stadium on Wednesday, August 26 together with women’s Superpesis game Hyvinkään Tahko vs Kempeleen Kiri.

Some games will be even played in Riihimäki on Thursday evening. Medal games are scheduled for Saturday, August 29.

Duration of the match in group stage is 60 minutes + bottom inning if necessary. In semifinals and medal games there are 3+3 innings + scoring contest if necessary. There are series for men, women and mixed teams.

Participating teams are from Australia, Estonia, Finland, Germany, Sweden, Switzerland and first time in the tournament history from Canada. Pesäpallo is also widely played in Asia. However, teams from Bangladesh, India and Nepal are unsure about getting travel documents in time. Finland has won all the championships of pesäpallo World Cup so far.

Pesäpallo World Cup was played in Hyvinkää 1997 too. The tournament history started from Kaisaniemi, Helsinki 1992. World Cup has also visited Melbourne (2000) and Gold Coast (2012) in Australia, Södertälje (2003) in Sweden, Munich (2006) in Germany, Pori (2009) and Turku (2017) in Finland, Lucerne in Switzerland (2015) and Pune (2019) in India. This year’s event was postponed because of covid-19 pandemic. Finnish national sport pesäpallo celebrated its 100th anniversary last year.

Pesäpallo World Cup 2023 fixtures

Team Finland pesäpallon World Cup -turnauksessa 2023

Anne Aatola; Turku
Markus Ahvenkoski; Roihu Helsinki
Birgit Harinen; Roihu, Helsinki
Kimmo Harju; Jyväskylän Valo
Tuomas Hautala; Ulvilan Pesä-Veikot
Mari Helisevä; Sastamalan Kumuri
Martti Holma; Kempeleen Kiri
Juho Hypén; Porvoon Pesäkarhut
Marjo Iivari; Sastamalan Kumuri
Vesa Jaakonaho; Haapajärven Pesä-Kiilat
Tommi Joensuu; Humppilan Veikot
Juuso Jussila; Cobra Team / Hyvinkään Tahko (Hyvinkää)
Linda Kaasalainen; Sastamalan Kumuri
Eeva Kettunen; Jyväskylä
Kertu Koiv; Sastamalan Kumuri
Minttu Koivunen; Lahti
Marjut Korhonen; Hyvinkään Tahko
Jani Lankila; Kouvolan Pallonlyöjät
Jore Lankila; Hamina
Jari Leinonen; Kempeleen Kiri
Kari Löytökorpi; Ulvilan Pesä-Veikot
Timo Makkonen; Kiteen Pallo -90
Satu Mikola; Turku
Antti Nieminen; Tampere
Sampo Nieminen; Lappeenranta
Saara Peurala; Sastamalan Kumuri
Petra Pihlström; Helsinki
Timo Pyrrö; Hyvinkään Tahko
Hannes Pöllänen; Kesälahden Urheilijat
Tommi Riikonen; Manse PP, Tampere
Paula Seppälä; Tampere
Jere Sihvonen; Pori
Salla Tapaninen; Vihti
Janne Teittinen; Hyvinkää
Marianne Timgren; Tampere
Mari Timgren; Ulvilan Pesä-Veikot
Jari Vatanen; Ylojärven Pallo
Emmi Viljanen; Vantaa
Inga Ärnfors; Pesäkarhut, Pori

Antti Kallio
Mika Mikola
Jussi Nieminen