2005-syntyneet Huotari ja Höglund ovat mukana jo kolmannessa tyttöjen Itä-Länsi-ottelussaan. Poikien puolella vastaavaan saavutukseen yltää loimaalaislähtöinen Iivonen.

Suurelle yleisölle esitellään todellisia tulevaisuuden lupauksia, joista osa on jo noussut vastuullisiin rooleihin aikuistenkin ylimmillä sarjatasoilla. Hiltunen tähyää miesten Superpesiksessä lyöjätilaston kymmenen kärkeen ja kentän parhaana vuosi sitten poikien Itä-Lännessä palkittu Iivonen on ottanut paikkansa Ankkureiden lautasen äärellä. Alasen, Huotarin, Höglundin ja Matolan lisäksi ainakin Minea Mäkiviita (SMJ), Venla Ronkainen (KeKi), Alexandra Scheweleff (Mailattaret), Veera Varonen (JoMa), Maija Vastamäki (Manse) sekä Kaisa Viitala (Pesäkarhut) ovat tuttuja nimiä naisten Superpesiksen seuraajille.

Miesten Itä-Länsi-joukkueet 2023

Naisten Itä-Länsi-joukkueet 2023

Alexandra Scheweleff on pelannut jo pitkään naisten Superpesiksessä. Tyttöjen Itä-Lännessä 2021 Scheweleff vei Lännen ykköspalkinnon. Kuva: Pasi Kettunen

Nuorten Itä-Länsi-otteluissa nähdään myös kaksi sisarusta. Turku-Pesiksen kasvateista Emma Virtanen pelaa nykyään Laitilan Jyskeen riveissä ja Valtteri Virtanen edustaa Sotkamon Jymyä eli pääsee arvo-otteluun kotikentälleen.

Vielä C-ikäisiä nuoria superpelaajiakin on mahtunut joukkueisiin. 2008-syntynyt Matilda Niskakangas Seinäjoen Maila-Jusseista sekä 2007-syntyneet Haminan Palloilijoiden Mira Heikkilä, Sotkamon Jymyn Samuel Huotari ja Jokioisten Koetus junioreiden Perttu Kenttäaho ovat nimiä, joista takuulla kuullaan vielä useaan otteeseen.

Nuorten Itä-Länsi-otteluiden pelaaja- ja pelinjohtajavalinnoista vastasi ensimmäistä kertaa asiantuntijatyöryhmä, joka sai merkittävää apua työhönsä joukkueiden pelinjohtajilta.

– Kaikilla Superpesiksen, Ykköspesiksen ja nuorten Superpesiksen pelinjohtajilla oli mahdollisuus kertoa näkemyksensä valinnoista kattavassa kyselyssä, pelipaikat ja roolit huomioiden. Suuri kiitos kaikille vastaajille aktiivisesta osallistumisesta, vastauksilla oli valinnoissa iso painoarvo sekä tietysti työryhmälle, joka teki perusteellista työtä ja antoi osaamisensa valintojen tueksi, Pesäpalloliiton koulutuspäällikkö Perttu Hautala toteaa.

Uutuutena jokaiseen nuorten joukkueeseen valittiin 13 pelaajaa. Työryhmän jäsenet jääväsivät itsensä asianmukaisesti omaa joukkuettaan koskevasta päätöksenteosta.

Poikien Itä-Länsi-ottelu pelataan perjantaina 4.8. kello 13.30 ja tyttöjen vastaava lauantaina 5.8. kello 11. Kaikki lisätiedot Itä-Lännestä löytyvät tapahtuman omilta sivuilta www.ita-lansi.fi. Liput myy Ticketmaster.

Nuorten Itä-Länsi-joukkueet 2023 (pdf)