Naperoleiri on järjestyksessään viimeinen valtakunnallinen leiri tälle kesälle. Naperoleirillä pelaavat F- (10-vuotiaat ja nuoremmat) ja G-ikäiset (8-vuotiaat ja nuoremmat) pesäpalloilijat.

Viimeksi Haminassa on järjestetty Naperoleiri kuusi vuotta sitten. Haminan Palloilijoiden järjestelytoimikunta on osittain sama kuin viimeksikin.

”Saimme viime kerralla leiristä hyvät palautteet, ja tarkoituksena on järjestää jälleen hyvä, turvallinen ja laadukas leiri. Majoitusta järjestetään kolmella eri koululla. Kentät ovat lähellä toisiaan, kauimmaiset kentät ovat vain kuuden kilometrin päässä toisistaan, joten esimerkiksi kannustusjoukot pääsevät taittamaan matkat pyörällä”, sanoo leirinjohtaja Jari Heikkilä.

Koska leirin osallistujat ovat 10-vuotiaita ja sitä nuorempia, leirillä ei pelata tuloksista tai sijoituksista.

”Haluamme järjestää leiriläisille tasaisia pelejä, joista he saavat onnistumisen elämyksiä. Monelle osallistujalle Naperoleiri saattaa olla elämän ensimmäinen leiri, joten täällä lapset pääsevät myös harjoittelemaan yhdessäoloa leiriympäristössä”, Heikkilä sanoo.

Yksi leirin pesäpallokentistä rakennetaan meren äärelle maankuulun Suurlipun alle, ja pelaajat pääsevät pelaamaan myös Reserviupseerikoulun pallokentälle. Naperoleiri huipentuu torstaina 3.8. palkintojenjakoon ja diskoon, jotka järjestetään Hamina Bastionin alueella.

Haminan Palloilijat on tehnyt tiivistä yhteistyötä Haminan kaupungin kanssa leirijärjestelyissä.

”Hamina on kaupunki, joka elää ja hengittää pesäpalloa ja myös tämä leiri kiinnostaa paljon kaupunkilaisia”.