​​​​​​​Tamperelaisen Manse PP:n Henri Puputti nousee yksin kakkospaikalle kaikkien aikojen tilastossa pelaamalla jo 18. Itä-Läntensä. Idän puolella Kempeleen Kirin Tuomas Jussilalle ja Sotkamon Jymyn Roope Korhoselle Itä-Länsi-edustus on 12:s. Kaikkien aikojen lyöjätilaston kärkeä lähestyvä Korhonen palaa arvo-otteluun kotikentällään neljän vuoden tauon jälkeen.

Samalla uusi sukupolvi tekee tuloaan kirkkaimpiin parrasvaloihin. Loistavan kauden jälleen pelanneet lukkarit Hyvinkään Tahkon Petteri Alanen ja Sotkamon Jymyn Aapo Komulainen ovat vastakkain lautasen äärellä. Nuorimpana pelaajana Itä-Länsi-kutsun saa loistava kärkietenijä Mikael Mäkelä Pattijoen Urheilijoista Raahesta.

Alasen ja Mäkelän lisäksi miesten Itä-Lännen ensikertalaisia ovat Joensuun Mailan Konsta Kettunen, Alajärven Ankkureiden Elmeri Koivusalmi, Imatran Pallo-Veikkojen Mikko Kosonen, Mansen Tomi Lehtonen sekä peräti viisi poikien Itä-Länttä juniorivuosinaan pelannut Sotkamon Jymyn Hannes Pekkinen.

Arvo-otteluviikonlopussa on mukana myös ripaus klassikko-otteluiden henkeä, kun seurajoukkueista Vimpelin Veto saa viisi edustajaansa Lännen joukkueeseen. Lyöjäjokeri Janne Mäkelä oli edellisen kerran mukana Itä-Lännessä Hyvinkäällä 2013.

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan Sotkamossa 4.–6.8. Kaikki lisätiedot löytyvät tapahtuman omilta sivuilta www.ita-lansi.fi. Liput myy Ticketmaster.

Eniten miesten Itä-Länsi-otteluita

Toni Kohonen 23
Henri Puputti 18*
Sami Haapakoski 17
Eino Kaakkolahti 16
Sami Partanen 16
Mauri Pyhälahti 16

*) Mukaan lukien Sotkamon Itä-Länsi-ottelu 6.8.2023

Miesten ja naisten Itä-Länsi-joukkueet

Miesten ja naisten Itä-Länsi-joukkueet 2023