Idän pelinjohtajakaksikot tulevat samoista seurajoukkueista. Naisten puolella isä ja poika saavat kunnian päästä samaan arvo-otteluun. Sami Karjaluoto otti tälle kaudelle viuhkan isältään Juha Karjaluodolta, joka jatkaa kakkospelinjohtajana raahelaisessa Pattijoen Urheilijoissa. Miesten Idän pelinjohtajat tulevat pesisbuumin keskeltä Jyväskylästä. Lohen Jussi Muilu ja Saku Havukainen luotsasivat joukkueensa paikallisderbyn voittoon yli 1100 katsojan edessä lauantaina.

Lännen naisten viuhkassa nähdään pelaajana Suomen mestaruuden Hyvinkään Tahkossa 2007 voittanut Aleksi Mäkelä, joka on ansioitunut viime vuosina Pöytyän Urheilijoiden pelinjohtajana ja päävalmentajana. Aisaparikseen Mäkelä saa Jaakko Kultalahden Lappajärven Veikoista.

Aleksi Mäkelän tavoitteena on luotsata Pöytyän Urheilijat takaisin Superpesikseen. Kuva: Ville Vuorinen

Perinteikkäistä pesäpalloseuroista Seinäjoen Maila-Jussit on jatkanut uutta tulemistaan myös miesten puolella. Lännen pelinjohtajaksi arvo-otteluun valittu Juha-Pekka Soini on pelaajauransa jälkeen tehnyt arvokasta työtä valmennuksessa ja nuorten pelaajien kehittäjänä luotsaten Maila-Jussit vahvaan lentoon Ykköspesiksessä. Kankaanpääläisväriä pelinjohtoon tuo Kankaanpään Mailan kakkospelinjohtaja Atte Hakala.

Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelut palaavat pesäpallokalenteriin Kankaanpäässä lauantaina 15.7. Naisten arvo-ottelu pelataan kello 13 ja miesten vastaava kello 16. Ykköspesiksen Itä-Lännen ennakkoliput myy Tiketti.

Ykköspesiksen Itä-Länsi-otteluiden pelinjohtajat ja valitsijat (joukkueenjohtajat)

Itä, naisten Ykköspesis

Sami Karjaluoto; Pattijoen Urheilijat, Raahe (pj)
Juha Karjaluoto; Pattijoen Urheilijat, Raahe (2. pj)
Niko Kaukovalta; Kotka (jj)

Länsi, naisten Ykköspesis

Aleksi Mäkelä; Pöytyän Urheilijat (pj)
Jaakko Kultalahti; Lappajärven Veikot (2. pj)
Olli-Pekka Pauna; Pöytyä (jj)

Itä, miesten Ykköspesis

Jussi Muilu; Jyväskylän Lohi (pj)
Saku Havukainen; Jyväskylän Lohi (2. pj)
Teemu Huhtakangas; Jämijärvi (jj)

Länsi, miesten Ykköspesis

Juha-Pekka Soini; Seinäjoen Maila-Jussit (pj)
Atte Hakala; Kankaanpään Maila (2. pj)
Mika Kulmala; Tampere (jj)