Valitse sivu

Työryhmässä ovat mukana Varalan Urheiluopiston valmennuksen kehittäjä ja Seinäjoen Maila-Jussien naisten Superpesis-joukkueen pelinjohtaja Juha Antikainen, Manse PP:n valmennuspäällikkö Markus Wirzenius, Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennuspäällikkö Saku Komulainen ja Joensuun Mailan naisten Superpesis-joukkueen pelinjohtaja Arttu Jurvakainen. Työryhmä aloittaa toimintansa heinäkuussa Pesäpalloliiton koulutuspäällikkö Perttu Hautalan johdolla.

Heinäkuun aikana kaikille nuorten Superpesiksen pelinjohtajille lähetetään kysely, jossa pelinjohtajat saavat ehdottaa pelaajia joukkueisiin omasta ja vastustajajoukkueista. Työryhmä tekee vastausten ja oman näkemyksensä pohjalta nuorten joukkueiden Itä-Länsi-valinnat. Työryhmä valitsee myös joukkueiden pelinjohtajat. Valinnat julkaistaan heinäkuun aikana.

Pesäpalloliiton huippu-urheilujohtaja Miika Rantatorikan mukaan uudistuksella halutaan viedä nuorten joukkueiden valintaa entistä paremmalle tasolle.

”Aiempina vuosina on ollut haastavaa löytää valitsijoita, koska sitoutuminen valintaprosessiin vaatii paljon ajankäyttöä. Uudella järjestelmällä pystymme takaamaan, että parhaat pelaajat tulevat valituksi otteluihin. Nyt meillä on kasassa ryhmä, jossa on monipuolista osaamista ja tietämystä nuorista pelaajista ympäri Suomea”, Rantatorikka sanoo.

Myös tulevaisuudessa valintaprosessi toteutetaan työryhmävetoisella mallilla.

Tänä vuonna Itä-Lännen poikien ja tyttöjen ottelut näytetään monikameralähetyksinä selostuksineen.

Poikien 65. Itä-Länsi-ottelu pelataan perjantaina 4.8. klo 13.30. Tyttöjen 46. Itä-Länsi-ottelu pelataan lauantaina 5.8. klo 11.00.

Liput tapahtumaan myy Ticketmaster.