Valitse sivu

Pesäpallon pelisääntöjen mukaisesti ”estäminen on tarkoitukseton tai tarkoituksellinen teko, jolla pelaaja häiritsee vastapelaajan aktiivista pelitekoa.” Sisäpelaajan, joka ei ole etenevä kärki ja ulkopelaajan, jolla ei ole pallo hallussaan tai välitöntä mahdollisuutta saada se haltuunsa ennen kyseistä hetkeä, on aina väistettävä pelitekoaan suorittavaa vastapuolen pelaajaa. Ylipäätään tahallinen estäminen on aina rangaistava teko.

– Tahalliset estämiset ja niiden yritykset halutaan ehdottomasti kitkeä lajista pois. Näissä tilanteissa on usein myös loukkaantumisriski todella korkea. Fyysisen koskemattomuuden loukkauksesta tuomitaan pesäpallon pelisääntöjen mukaisesti ottelurangaistus, minkä lisäksi tilanne etenee kurinpitokäsittelyyn, painottaa tuomaripäällikkö Joona Tervonen.


Ruudun kuvaa

Supermaanantain ottelussa ei kentällä tuomittu rangaistuksia. Kurinpitopäällikkö Meri Vuorio antoi Ankkureiden Nestori Yli-Sissalalle jälkikäteen yhden pisteen varoituksen estämisen yrityksestä. Kurinpitopäätökset löytyvät kurinpito-sivulta tulospalvelusta.