Pesäpallon yläkoululeiritys noudattelee valtakunnallisen yläkoululeirityksen ja nuoren urheilijan kaksoisuran toimintamallia, joka on rakennettu Olympiakomitean johdolla yli 40 urheilulajiin. Yläkoululeirillä koulunkäynti ja harjoittelu yhdistetään toimivaksi kokonaisuudeksi leiriolosuhteissa sekä annetaan eväät parempaan arjen hallintaan myös leirien välisinä aikoina. Tavoitteena on siis kokonaisvaltainen urheilijaksi kasvaminen.

Haku pesäpallon yläkoululeiritykseen tapahtuu verkkolomakkeella. Haku on auki 6.8. saakka. Ennen hakulomakkeen täyttämistä on hyvä käydä läpi tarkemmat tiedot yläkoululeirityksestä osoitteessa www.pesis.fi/ylakoululeiritys, jonne tulee myöhemmin myös kaikki paikkakuntakohtaiset leiritysajankohdat.

– Uusia hakijoita on vuosi vuodelta enemmän, viime vuonna lähes 300. Yhteensä pelkästään lajiliiton kanssa yhteistyössä järjestettävissä leirityksissä urheilijoita oli noin 500, lisäksi vastaavan kaltaista leiritystä on muuallakin – esimerkiksi Tanhuvaarassa on jo pitkään tehty erinomaista työtä, kiittelee koulutuspäällikkö Perttu Hautala Pesäpalloliitosta.

Pesäpallossa leiritykset ovat kestoltaan joko 4 x 4 päivän tai 3 x 5 päivän kokonaisuuksia. Sisällöt ovat yhtenevät kaikissa valmennuskeskuksissa ja niistä vastaa Pesäpalloliitto yhteistyössä Olympiakomitean kanssa.

– Pesäpallo on lajina yläkoululeiritysten edelläkävijä. Keräsimme kattavat viikkokohtaiset palautekyselyt jokaiselta paikkakunnalta ja palaute oli kauttaaltaan mykistävän hyvää. Siitä kertoo myös koko kolmen vuoden leiritysputken käyvien urheilijoiden määrä, Hautala jatkaa ja ohjeistaa loppuun:

– Hakemus kannattaa ehdottomasti täyttää ajatuksella. Hakulomakkeelle tulee myös lisätä videot kiinniotto-heitto-yhdistelmästä ja peruslyönnistä annettujen ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoa: Perttu Hautala | perttu.hautala(ät)pesis.fi | 040 562 4846