Valitse sivu

Pesäpallon toiseksi korkein sarjataso Ykköspesis käynnistyy keskiviikkona 10. toukokuuta. Kauden avauksessa miesten Ykköspesiksessä toisensa kohtaavat sarjanousija Jyväskylän Kiri ja Kouvolan Pallonlyöjät.

Naisten puolella etelälohkossa pelataan avauspäivänä kaksi ottelua: Janakkalassa polkaistaan kausi käyntiin ottelulla Janakkalan Jana–Pesä Ysit, ja Porissa nähdään satakuntalaiskamppailu Pesäkarhut Akatemia– Laitilan Jyske. Naisten pohjoislohkossa otteluina nähdään Puijon Pesis–Kajaanin Pallokerho ja Lappajärven Veikot–Pattijoen Urheilijat.

Kaikki avauspäivän ottelut alkavat klo 18.00.

‒ Sekä naisten että miesten Ykköspesiksessä kausi tulee olemaan mielenkiintoinen ja tasainen. Useampi seura on kertonut tavoittelevansa paikkaa Superpesiksessä tulevina vuosina. Tänä vuonna olemme panostaneet aiempaa enemmän Ykköspesiksen näkyvyyteen. Kaikki ottelut tulevat viime vuoden tapaan Ruudusta, mutta nyt tarjolla on jopa yhdeksän monikameralähetystä, sanoo Pesäpalloliiton huippu-urheilujohtaja Miika Rantatorikka.

Ykköspesiksen pelinjohtajille teetetyn kyselyn mukaan pelinjohtajat arvioivat miesten puolella ennakkoon kolmen kärkeen Puijon Pesiksen, Haminan Palloilijat ja Simon Kirin. Kauden yllättäjäksi povataan Kannuksen Uraa ja Simon Kiriä.

Naisten puolella ennakkorankingin perusteella kärkeen on nostettu Pöytyän Urheilijat. Pelinjohtajat arvioivat, että Pöytyän Urheilijat on lähimpänä Superpesis-nousua. Toiseksi lähimpänä nousua Superpesikseen on Kajaanin Pallokerho. Sarjan yllättäjiksi ennustetaan tällä kaudella Ykköspesikseen nousseita Oulun Lippoa ja Seinäjoen Maila-Jusseja.

Naisten runkosarjaa pelataan 9.8. saakka, miesten runkosarja päättyy 12.8. Runkosarjan jälkeen miesten neljä parasta ja naisten kahdeksan parasta joukkuetta etenevät ylempiin pudotuspeleihin. Sarjan voittajat nousevat suoraan Superpesikseen. Loppuotteluiden häviäjät taistelevat paikasta Superpesikseen Superpesis-karsinnoissa, joiden alustava alkamispäivä on sekä miehissä että naisissa 2.9.

Ykköspesistä pelaa kaudella 2023 28 joukkuetta. Miesten sarjassa pelaa 12 joukkuetta, ja naisten sarjassa 16 joukkuetta on jaettu etelä- ja pohjoislohkoon. Molemmissa pelaa kahdeksan joukkuetta.

Lisää uutisia Ykköspesiksestä: https://ykkospesis.fi/ 

Kauden kaikki otteluaikataulut löydät täältä: https://ykkospesis.fi/ottelut/