Valitse sivu

Pesäpallon tähdistöottelu Itä-Länsi järjestetään vuonna 2024 Jyväskylässä. Pesäpalloliitto sai määräaikaan mennessä kolme hakemusta; Jyväskylästä, Kouvolasta ja Seinäjoelta. Jyväskylässä Itä-Lännen järjestävät yhteistyössä Jyväskylän Kirittäret, Jyväskylän Lohi, Jyväskylän Kiri ja Kiri & Kirittäret Juniorit.

Pesäpalloliiton johtokunta perusteli tapahtuman myöntämistä Jyväskylään sillä, että Itä-Länsi tukee pesäpallotoiminnan kokonaisvaltaista kehittymistä Keski-Suomessa. Jyväskylään valmistuu tänä kesänä uusi Hippoksen pesäpallostadion.

”Hippoksella panostetaan merkittävästi olosuhteiden kehittämiseen uuden pesäpallostadionin myötä. Itä-Länsi-tapahtumalla halutaan tukea myös Hippoksen alueen kehittämistä. Jyväskylässä naispesäpallolla on vahva asema, sillä Kirittäret on ollut jo vuosia merkittävä naisten huippupesäpallon edustaja. Pesäpallo on Suomen seuratuin naisten palloilulaji, ja Pesäpalloliiton huippupesisstrategiassa naispesäpallon kehittäminen on yksi keihäänkärjistämme. Itä-Lännen myötä alueen katsojille voidaan tarjota myös miesten ehdoton huippuottelu”, sanoo Pesäpalloliiton puheenjohtaja Ari Mononen.

Jyväskylässä on pelattu pesäpallon Itä-Länsi viimeksi vuonna 1980. Vuoden 2024 Itä-Lännen tarkempi ajankohta julkaistaan myöhemmin. Itä-Lännessä nähdään neljä ottelua, miesten ja naisten sekä tyttöjen ja poikien Itä-Länsi-ottelut.

Lisätietoja:

Ari Mononen, Pesäpalloliiton puheenjohtaja, ari.mononen@iivarimononen.fi, 040 080 3040

Vesa Rämet, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja, vesa.ramet@pesis.fi, 040 515 4466