Valitse sivu

Mitä hullumpi idea, sitä erityisempi voi toteutus onnistuessaan olla.

­­– Ajatus kannattajakausikortista lähti, kun mietimme varainhankintaa junioreiden tukemiseksi ja eräs johtokuntamme jäsen (Tero Fennander) heitti idean ilmoille. Viime vuonna kokeilimme tätä ensimmäisen kerran ja myimme 400 korttia. Nyt saimme myydyksi vielä 200 enemmän. Ostajia ovat niin yritykset kuin yksityishenkilöt, jotka haluavat olla mukana tukemassa, kiittelee Juva Pesiksen puheenjohtaja Tuukka Martikainen.

–  Painatuskulut eivät isot ole, vaikka 1000 korttia painammekin. Kaikki tuotto onkin sitten plussaa, Martikainen huomauttaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Juva Pesis (@juvapesis) jakama julkaisu

Juvalainen pesäpallo nousi kukoistukseensa 1990-luvulla, kun vahva ykköspesistaival huipentui suureen kansansuosioon ja kolmeen superpesiskauteen. Sen jälkeen menestystä seurasivat kovat ajat. Silti pesäpalloperinteet elävät Juvalla ja lajille löytyy oma paikkansa, joka halutaan jatkossa tehdä näkyväksi.

– Katsojia on ollut paikan päällä jopa muutamia satoja ottelua kohden. Varmasti isompiakin pelejä – jossain vaiheessa suomensarjaa – halutaan jatkossa, mutta se edellyttää lisää omia nuoria. Nyt seuralla on kyllä junnujoukkuekin mukana sarjatoiminnassa, kun saimme sille vetäjän. Sitä se vaatii, Martikainen sanoo.

– Puolen kymmentä nuorta on nostettu maakuntasarjankin rinkiin. He ovat hyvinä esimerkkeinä muille. Samoin juvalaislähtöiset huippupelaajat, kuten Konsta Hyötyläinen ja Teemu Rouhiainen, käyvät aina silloin tällöin tuomassa lajia positiivisesti esiin täällä. Sillä on todella iso merkitys, Martikainen painottaa.

Juva Pesis avasi kautensa miesten maakuntasarjassa kukistamalla Joensuun Mailan 0-2 (2-10, 4-5) helatorstaina. Kotiavauksessa Puistolan sinisellä laguunilla asettuu vastaan kuopiolainen Puijon Pesis tänään lauantaina. Kausikortin hankinta onnistuu niin kentällä kuin ottamalla yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse seuran verkkosivuilta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

– Meillä on ollut myyntipisteitä kylänraitilla, minkä lisäksi kortteja myydään lauantain kotiavauksessamme. Hinta on 10 euroa, puolet siitä menee suoraan meidän junnutoimintaamme. Kampanja jatkuu siis yhä eli mukaan vain toimimaan hyvän asian puolesta, Martikainen vinkkaa lopuksi.