Lisenssien myynti alkaa 3.4.2023. Kun lisenssi kuitenkin hankitaan 30.4.2023 mennessä, siihen mahdollisesti liitetyn Sporttiturva-vakuutuksen katsotaan olleen voimassa 1.4.2023 alkaen. Pesispassien osalta vastaava siirtymäaika jatkuu 30.6.2023 saakka.

Pelaajalla tulee olla kyseiseen sarjaan tai leirille oikeuttava kilpailulupa voimassa jokaisessa virallisessa ottelussa. Lisenssien ja Pesispassien hinnat kaudelle 2023 on päivitetty osoitteeseen www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit.

Kesän 2023 jälkeen siirrytään lisenssikausien osalta uuteen vuotuiseen rytmiin alkaen marraskuun alusta jatkuen seuraavan vuoden lokakuun loppuun, kuten Pesäpalloliitto tiedotti aiemmin.

Infotilaisuus urheiluvakuutuksista ja lisensseistä ke 29.3.

Pesäpallolisensseihin liitetty vakuutus on Pohjola Vakuutuksen kattava ja laadukas Sporttiturva. Vakuutusten hinnat lisenssikaudella 2023 on laskettu vastaamaan lyhyempää, vain seitsemän kuukauden mittaista voimassaoloaikaa. Hintoihin vaikuttaa vahinkosuhde eli korvauskulujen suhde vakuutusmaksutuottoihin.

Liikkujien on tärkeää varmistaa asianmukaisen vakuutusturvan voimassaolo ympärivuotisesti niin itse pelaamista kuin harjoittelua varten.

Pesäpalloliitto järjestää yhdessä Pohjola Vakuutuksen kanssa infotilaisuuden etäyhteyksin liittyen urheiluvakuutuksiin sekä pelaaja-, tuomari- ja pelinjohtajalisensseihin keskiviikkona 29.3. kello 17-18. Äänessä ovat mm. Pohjola Vakuutuksen urheilupäällikkö Ari Koski ja Pesäpalloliiton huippu-urheilujohtaja Miika Rantatorikka. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen maanantaihin 27.3. mennessä.

Uutuutena lisenssikaudelle 2023 tulevat myyntiin harrastelisenssi (entinen harrastepassi) ja D-G-aluesarjojen tuomarilisenssi (entinen tuomaripassi). Kyseisten tuotteiden kategoria muuttuu siis passeista lisensseiksi. Harrastelisenssi antaa oikeuden pelata harrastepesissarjoissa ja -turnauksissa. D-G-aluesarjojen tuomarilisenssi on kevyt vaihtoehto viheltää tuomarina kyseisten ikäluokkien sarjaotteluissa (ei kuitenkaan leireillä), mikäli tuomarille ei ole tarkoitus hankkia varsinaista tuomarikorttia.