Iiris Kiljunen, Senja Koskinen ja Johanna Ylöstalo sekä urallaan kolme tyttöjen Itä-Länttä pelannut Senni Korhonen ovat kaikki Janan kasvatteja, jotka nykyisin edustavat Tahkoa. Lisäksi naapuriseura Hämeenlinnan Paukun kasvateista Virkiän huippulukkari Anni Heikkilä kohtaa entisen seuransa ja siskonsa Emma Heikkilän (Tahko) molempien monivuotisella kotikentällä. Janakkalalaisille tuttu kasvo on myös Janaa viime vuonna Ykköspesiksessä edustanut, tamperelaisessa Manse PP:ssä uransa aloittanut Aino Lepola.

Tapahtuma lujittaa seurojen välistä yhteistyötä. Tahkon ja Janan välille on solmittu farmisopimus myös kaudelle 2023.

– Monen vuoden mittainen toiveemme on nyt toteutumassa. Legendaarinen ”Monttumme” on vihdoin Superpesis-ottelun näyttämönä ja kattaus on parasta, mitä Janakkalan pesiskansa voi naisten sarjan osalta toivoa. Ottelun odotus antaa varmasti buustia Jana-pesiksen eri joukkueiden kevääseen nuorimmista junioreista Ykköspesikseen asti, iloitsee Janan pesäpallojaoston puheenjohtaja Mikko Pitkänen Tahkon tiedotteessa.

– Tapahtuman erityislaatuisuus on jo syy sinällään tulla katsomoon, huomauttaa Anni Heikkilä Janan verkkosivuilla.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Hyvinkään Tahko (@tahkonleidit) jakama julkaisu

Superpesisottelu on osa Janakkalan Naispesiksen Superviikkoa. Jana valmistautuu seurahistoriansa seitsemänteen ykköspesiskauteen ja kohtaa Superviikon toisessa ottelussa Jyväskylän Kirittäret tiistaina 6.6.

Virkiän kauteen mahtuu useampi erikoisottelu normaalista poikkeavilla kentillä. Joukkueen kausi alkaa Joensuun Mailan kohtaamisella Fugepesis-tapahtumassa Espanjan Aurinkorannikolla lauantaina 22.4. Janakkalan vierailun lisäksi sarjanousija Haminan Palloilijat vie kotiottelunsa Virkiää vastaan Kouvolan Kuusankoskelle lauantaina 17.6.

Naisten superpesisottelu Hyvinkään Tahko vs. Lapuan Virkiä pelataan Kansanpuiston pesäpallokentällä (Lukiotie 1, 14200 Turenki) Janakkalan Turengissa keskiviikkona 7.6. klo 18. Turengin rautatieasema sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä kentästä. Otteluisäntänä toimii Janakkalan kunta.

Yhteislippuja Naispesiksen Superviikon molempiin otteluihin on tulossa myyntiin hintaan 15 €. Yksittäiset liput superpesisotteluun ovat jo nyt saatavilla Nettilippu.fi-palvelusta.