Tappioton esiintyminen viikonloppuna ei jätetä selittelyille sijaa. Heikoin alkulohkosijoitus toi Maila-Jusseille vastaan lopputurnauksessa kolme kovaa lohkovoittajaa ja vielä loppuottelussa neljännen. Ne kaikki Maila-Jussit päihitti yksi toisensa perään.

Feran turnaus oli yhtä ottelua vaille täydellistä tekemistä. Kuudesta ottelustaan joukkue takoi yhtä monta voittoa lähes käsittämättömällä juoksuerolla 78-10, mutta loppuottelussa Maila-Jussit piti pintansa. Avaimia mestaruuteen olivat erityisesti tasaisen vahva suorittaminen ulkona ja räpylöiden kestäminen tärkeimmillä hetkillä.

Maila-Jussit ansaitsi juhlansa eritoten joukkueena. Yksilöistä lukkari Kia Marttala pyöritti peliä hienosti, Ylivieskan Kuulasta Seinäjoelle siirtynyt nopeakinttuinen Jenni Matola esiintyi edukseen ja Minea Mäkiviita pelasi kokonaisvaltaisesti erinomaisen turnauksen, samoin kesällä vasta 15 vuotta täyttävä Matilda Niskakangas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SMJ — Jussittaret (@jussittaret)

Seurahistoriansa ensimmäistä tyttöjen hallimestaruutta juhliva Maila-Jussit oli tätä ennen voittanut turnauksessa hopeaa 2013 ja 2015 sekä pronssia 2019. Feralle hopea on seuran peräti 15. tyttöjen Halli-SM-mitali. Mestaruuksia on yhdeksän ja mitalittomia kausia 20 kertaa pelatussa turnauksessa vain viisi. Pronssille ylsi Kempeleen Kiri, joka kukisti Siilinjärven Pesiksen kotiutuskilpailuun asti venyneessä pronssiottelussa 1-2k (5-7, 6-4, 1-2).

Seinäjoki Areenassa vietettiin viikonloppuna kaksi todellista pesispäivää, kun otteluita pelattiin aamukahdeksasta alkaen iltamyöhään. Järjestelyt toimivat Maila-Jussien puolelta upeasti ja turnauksen henki oli rehdin urheilullinen. Yhtä lailla pelinjohtajat kuin pelaajat kunnioittivat peliä ja tuomareita tiukemmissakin tilanteissa.

Tyttöjen Halli-SM-turnauksen kaikki tulokset, taulukot ja tilastot löytyvät tulospalvelusta.

Tyttöjen Halli-SM-kultaa 2023: Seinäjoen Maila-Jussit

Tea Hämeenkorpi, Fanny Kotamäki, Anni Kotimaa, Minttu Kurtti, Elise Latomäki, Kaisa Lähdemäki, Kia Marttala, Vilma Marttala, Jenni Matola, Minea Mäkiviita, Matilda Niskakangas, Tiia Rinkinen, Kaisa Soini, Salla Sveholm, Iida-Sofia Tanninen, Hertta Turja, Fanni Tuuri, Oona Varjanto, Oona Winter, Jutta Ylikojola. Valtteri Niemelä (pj), Erno Tuomainen (2. pj).

Tyttöjen Halli-SM-hopeaa 2023: Fera, Rauma

Hulda Alanen, Elviira Andreasen, Aurora Frantsila, Anni Hakala, Emma Hakala, Sofia Järviluoma, Aino Lomppi, Ida Mäenpää, Nelli Mäenpää, Oona Mäkinen, Martta Männistö, Inka Nevanpää, Anni Pulkkinen, Erica Rosendahl. Toni Lehtinen (pj), Christian Koivu (2. pj).

Tyttöjen Halli-SM-pronssia 2023: Kempeleen Kiri

Jonna Haataja, Essi Jyrkkä, Emma Kaarakka, Pinja Keski-Korsu, Emmi Kohal, Silja Korpela, Venla Kumpumäki, Emilia Lammela, Eerika Mansikka-aho, Ellinoora Mäkelä, Petra Nurro, Aino Ojantakanen, Inka Reinikka, Venla Ronkainen, Oona Temonen, Milja Tuunainen, Riina Törmänen. Roni Ruokojärvi (pj), Marko Mansikka-aho (2. pj).