Valitse sivu

1-3 superpesisottelun jälkeen pelaaja on vapaa pelaamaan Ykköspesiksessä ilman karenssia. Jos otteluita kertyy peräkkäin neljä (4) tai enemmän, kilpailumääräysten (22.4) mukaiset karenssiajat astuvat voimaan. Edustettuaan välissä ykköspesisseuraansa pelaaja voi aloittaa uuden 1-3 ottelun mittaisen jakson Superpesiksessä ja palata jälleen tämän jälkeen Ykköspesikseen ilman karenssia. Pelaajan edustusoikeuden tulee olla ykköspesisseurassa.

– Tavoitteena on joustavoittaa nuorten pelaajien liikkumista kahden ylimmän sarjatason välillä. Ykköspesisseuran on myös helpompi antaa pelaaja lainalle Superpesikseen, kun karenssiaika ei tule esteeksi. Samoin halusimme kohtuullistaa kirjaamismaksua. Tähän kokonaisuuteen liittyvät siirrot tehdään edullisemmalla, 100 euron hintaisella kirjaamismaksulla, toteaa Pesäpalloliiton huippu-urheilujohtaja Miika Rantatorikka.

Asiasta kerrottiin myös kilpailutoiminnan seuratiedotteessa 1/2023 (pdf). Kaikki lisätiedot löytyvät maaliskuun loppuun mennessä päivitettävistä kilpailumääräyksistä.