Seuroille tutuimpia tukimuotoja ovat esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä seuratoiminnan kehittämistuki ja Pesäpalloliiton omat tukihaut, kuten junioripäälliköiden palkkaamiseen tarkoitettu tuki. Näiden lisäksi on olemassa lukuisia muita tukia, kuten kuntien ja kaupunkien jakamat avustukset, erilaiset stipendit ja säätiöiden tarjoamat tuet sekä yritysten kesätyötuet.

Kaikkiin tukimuotoihin pääset nyt tutustumaan täältä: https://www.pesis.fi/palvelut/tukea-toimintaan/

Erilaisia tukia haettaessa on hyvä muistaa, että avustusten ja hanketukien hakuun vaaditaan aina yksityiskohtainen suunnitelma, joka esitetään hakemuksessa. Keskiössä on siis hyvä ja realistinen suunnitelma. Hakemustekstin kirjoittamiseen kannattaa varata aikaa, siihen seurakehittäjät tarjoavat myös tukea ja sparrausta.

‒ Toivottavasti tämä materiaali helpottaa ja madaltaa samalla kynnystä lähteä hakemaan erilaisia avustuksia tai tukia seuran toiminnan kehittämiselle. Meillä on pesäpallon puolella varmasti paljon parannettavaa erilaisten tukien ja avustusten hyödyntämisessä. Tukien avustuksella voi rohkeasti ideoida ja kokeilla uusia toimintamalleja seuran toiminnassa ja lisätä myös palkatun henkilöstön määrää seurassa, sanoo Pesäpalloliiton seurakehittäjä Mona Hupli-Kotiranta.

Tällä hetkellä Pesäpalloliiton kautta voi hakea seuraavia tukia: