Pesäpallon valmentajapolku käsittää 1- ja 2-tasot sekä 3-tason eli lajivalmentajatutkinnon (PLVT). Joukkueille on määritelty minimikoulutusvaatimukset sarjoittain ja leireittäin.

Aiemmin suoritettu JPVT-tutkinto päivittyy 1-tason ja NPVT-tutkinto 2-tason kokonaisuudeksi vain päivityskoulutukset suorittamalla. Päivityskoulutuksia ovat ”Pesäpallovalmentamisen ydinasioita” ja Olympiakomitean tuottama ”Vastuullisen valmentajan verkkokurssi”, joihin molempiin ilmoittaudutaan Suomisportissa.

Tulevaisuudessa tulospalvelu ilmoittaa, onko pelinjohtaja käynyt sarjan vaatimuksia vastaavat koulutukset. Mikäli koulutusvelvoite on jäänyt pelinjohtajalta suorittamatta, juniorisarjoihin ja -leireille voidaan myöntää kertaalleen ilmainen poikkeuslupa. Aikuisten sarjoihin haettavat poikkeusluvat ovat maksullisia, mutta maksut on mahdollisuus hyödyntää tuleviin koulutuksiin ilmoittauduttaessa.

Lisätietoa: Perttu Hautala, perttu.hautala(ät)pesis.fi, 040 562 4846
Emmi Viljanen, emmi.viljanen(ät)pesis.fi, 050 536 4685