Pesäpallon pisteytystapahtumia järjestetään Tampereella, Seinäjoella, Joensuussa, Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa ja Sotkamossa.

Hakija voi valita minkä tahansa pisteytystapahtuman, mutta siihen tulee ilmoittautua sunnuntaihin 2.4. kello 15 mennessä verkkolomakkeella. Ilmoittaudu tästä

Pisteytystapahtumat keväällä 2023:

  • Kauppi Sports Center + Varala, Tampere 6.4.
  • Vuokatin Urheiluopisto, 6.4.
  • Seinäjoki Areena, 11.4.
  • Hipposhalli, Jyväskylä 11.4.
  • Joensuu Areena, 12.4.
  • Pallomylly, Helsinki, 14.4.
  • Ouluhalli, 20.4.

Tapahtumien tarkemmat ajankohdat ja lisätiedot Pesäpalloliiton akatemiatoiminnan sivuilta.

Urheiluoppilaitokseen hakevan muistilista

Toisen asteen urheiluoppilaitoksiin haetaan kevään yhteishaussa. Yhteishaku alkoi 21.2.2023 ja päättyy 21.3.2023.

Jos haet toisen asteen oppilaitokseen, jossa on urheilulinja (esimerkiksi urheilulukion, ammatillisen urheiluoppilaitoksen tai urheilupainotteisen lukion urheilulinjalle), aukeaa sinulle automaattisesti hakukohteiden alle Urheilijan lisäkysymykset (katso kysymykset alla). Jotta voit päästä hakemaasi oppilaitokseen urheilulinjalle, tulee sinun vastata urheilijan lisäkysymyksiin.

Huomioithan, että myös urheiluakatemia saattaa edellyttää lajiliittopisteitä jäsenyyden saamiseksi. Muistathan tarkistaa hakumenettelyn vaatimukset kokonaisuudessaan omasta oppilaitoksestasi. Hakijan täytyy osallistua pistetapahtumaan henkilökohtaisesti sekä suorittaa vaadittavat testit ja haastattelut.

Lajiliittopisteytyksessä testataan urheilijan fyysiset ominaisuudet ja arvioidaan lajitaitojen tekninen osaaminen. Lisäksi urheilijalle järjestetään vapaamuotoinen haastattelu, jossa kartoitetaan tavoitteellisuus ja halu kehittää itseään urheilijana sekä pesäpalloilijana.

Hakija tarvitsee pisteytyspäivään mukaansa lajivälineet, sisäpelikengät, mahdolliset tekonurmikengät ja piikkarit, joissa piikit ovat 6 mm tai lyhyemmät.

Lisätietoa olympiakomitean sivuilla: https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/urheiluakatemiaohjelma/haku-urheiluoppilaitoksiin/