Ottelu on osa Sastamalan Kumurin Vappurieha-tapahtumaa. Syyskuussa 2018 perustettu seura on laajentanut asteittain toimintarepertuaariaan, kehittänyt uutta ja ottanut aimo harppauksia eteenpäin kaupunkilaisia monipuolisesti liikuttavana toimijana. Uusinta uutta tulevalle kaudelle on pesisautotoiminta, jonka avulla mahdollisuus pelata pesäpalloa koko perheen voimin tuodaan lähelle harrastajia.

Kauden avaukseen Sastamalan Kumuri rakentaa kaksipäiväistä Vappuriehaa 29.–30.4. Superpesisottelun lisäksi luvassa on toimintaa koko perheelle sekä mahdollisuus eksoottisemman pallonlyönnin kokeiluun, kun tapahtumassa esittäytyvät baseball5 ja softball lajivastaava Ville-Herman Saarmanin johdolla.

– Kumurin pirteä pöhinä näkyy tässäkin, kun Manse tuo huippuharjoituspelin juuri sarjakauden kynnyksellä Sastamalaan. Seurayhteistyö mahdollistaa poikkeuksellisen korkeatasoisen pelin saamisen sastamalalaisten nähtäväksi. Odotamme paljon kannustajia kentän laidalle, totesi seuran puheenjohtaja Sami Ristimäki Tyrvään Sanomille.

Nykyisen Sastamalan alueella ovat virallisiin pesäpallosarjoihin osallistuneet Heinoon Kumuri, Karkun Karku, Karkun Kumuri, Mouhijärven Urheilijat, Suodenniemen Urheilijat, Tyrvään Voima ja Vammalan Kumuri. Niistä yksikään ei ole yltänyt ylimmille sarjatasoille.

Sastamalan Kumurilla on alkavalla kaudella joukkue jo naisten maakuntasarjassa ja suunta vahvasti eteenpäin. Lisätietoa toiminnasta löytyy kattavasti seuran verkkosivuilta.