Valtakunnalliset pesäpalloleirit pelataan tulevana kesänä Haminassa (F-G-ikäisten Naperoleiri), Joensuussa (D-ikäisten Suurleiri) ja Oulussa (C-ikäisten Nuorisoleiri) sekä uusimman päätöksen mukaisesti Kankaanpäässä (E-ikäisten Tenavaleiri).

Kaikille leireille ilmoittaudutaan tulospalvelussa osoitteessa ttk.pesistulokset.fi/ilmoittaudu. Ilmoittautuminen valtakunnallisille leireille tapahtuu porrastetusti 5. maaliskuuta. Naperoleirin ja Suurleirin ilmoittautumislomake avautuu kello 12, Tenavaleirin ja Nuorisoleirin tuntia myöhemmin eli kello 13.

Yleisen kustannustason huomattava nousu näkyy leiripassien hinnoissa, joihin on jouduttu tekemään korotuksia. Hinnat ovat ensimmäisessä vaiheessa Haminan Naperoleirille 180 €, Kankaanpään Tenavaleirille 235 €, Joensuun Suurleirille 246 € ja Oulun Nuorisoleirille 262 €. Ensimmäinen vaihe jatkuu toukokuun puoliväliin saakka, ellei leirin kiintiö täyty tätä ennen. Viime vuonna ensimmäiset leirit täyttyivät vain muutaman tunnin sisällä ilmoittautumisen alkamisesta.

Valtakunnallisille leireille tuomaripalkkiot

Aiemmin valtakunnallisilla leireillä käytössä ollut tuomarivelvoite uudistuu. Tilalle tulee joukkue- ja tuomarimaksu, joka maksetaan ja jolla joukkueen ilmoittautuminen leirille vahvistetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä.

Mikäli joukkue tuo mukanaan leirille alle 18-vuotiaan nuorisotuomarin, osa joukkue- ja tuomarimaksusta palautetaan seuralle leirin jälkeen. Tämän jälkeen seura maksaa nuorisotuomarille kyseiselle leirille määritellyn tuomaripalkkion. Loppuosa palautettavasta joukkue- ja tuomarimaksusta on tarkoitettu käytettäväksi tuomaritoiminnan kehittämiseen ja tuomareiden palkitsemiseen seurassa. Palautus on suurempi, jos nuorisotuomari ilmoittautuu leirille ilmoittautumisen ensimmäisessä vaiheessa (15.5. mennessä).

Nuorisotuomareiden ja tuomaritarkkailijoiden ilmoittautuminen valtakunnallisille leireille avataan 1.4.

Kaikki lisätiedot ilmoittautumisesta valtakunnallisille leireille löytyvät osoitteesta www.pesis.fi/pesisleirit.