Valitse sivu

Tammikuussa tuomaripäällikkönä aloittava Joona Tervonen on pesäpalloväelle tuttu superpesistuomari. Viimeisen ottelunsa hän vihelsi syksyllä 2022 Vimpelissä, jossa miesten Suomen mestaruus ratkesi Vimpelin Vedolle.

Kaikkiaan Tervonen on ehtinyt toimia pesäpallotuomarina yli kymmenen vuoden ajan. Superpesisotteluita Tervonen on tuomaroinut pelituomarina vuodesta 2012 lähtien, miesten superpesisotteluita hänelle on kertynyt 140 kappaletta. Hänet on palkittu kertaalleen vuoden tuomarina (2019) ja vuoden nuorisotuomarina (2010).

‒  Kun tuomaripäällikön haku aukesi, päätin hakea, koska minulla on halu ja kiinnostusta kehittää tuomaritoimintaa ja koko pesäpalloa eteenpäin. Pitkään tuomarina toimiminen tuo tietysti näkemystä työhön, Joona Tervonen sanoo.

Tervonen on innoissaan uudesta työstä ja kertoo, että pesäpallon tuomaritoiminnasta löytyy myös haasteita ja kehitettävää.

‒ Yksi kehitettävä kohta on tuomaritoiminnan arvostuksen lisääminen. Alempien sarjojen tuomaritoimintaa on hyvä viedä eteenpäin, huipputasolla viilausta tarvitaan varmasti myös.

Tervosen työtehtäviin kuuluu muun muassa tuomaritoiminnan operatiivinen johtaminen ja kehittäminen. Tuomaripäällikön tehtävänä on varmistaa pesäpallon tuomaripolun toimiminen sekä johtaa kilpailukauden aikaista tuomaritoimintaa yhdessä muun tuomariorganisaation kanssa.

‒ Koska työnkuva on kokonaan uusi, tarkentuu se varmasti vielä matkan varrella. Toivon kuitenkin, että seurat ja muu pesisväki ovat matalalla kynnyksellä minuun yhteydessä tuomaritoimintaan liittyen, Tervonen summaa.

Joona Tervosen tavoittaa 16.1. alkaen sähköpostista joona.tervonen(at)pesis.fi