Valitse sivu

Seurassa toimivilla henkilöillä – niin toimihenkilöillä, luottamustehtävässä toimivilla ja muilla seura-aktiiveilla – on yhä enemmän töitä ja vastuuta. Useimmiten seuroissa myös resurssit ovat pienet, vaikka tehtävää riittää. Hektisessä seuratyössä on hyvä huomioida myös seuratoimijoiden jaksaminen.

Seuratoimijoiden jaksamiseen ja uupumisen välttämiseen halutaankin nyt vastata keväällä toteutettavan valmennuksen avulla.

‒ Valmennuksen suunnittelu lähti siitä, että itselläni on ollut kaksi uupumusta seuratöissä. Jos minulla olisi ollut oikeat työkalut ja keinot silloin, uupumisen olisi voinut mahdollisesti välttää. Kaikki lähtee itsestä, joten itsetuntemus on avainasemassa, sanoo Inga Ärnfors, valmennuksen pääkouluttaja.

Seuratoimijan jaksaminen -valmennus on kolmiosainen, ja se järjestetään lauantaipäivinä 28.1., 4.3. ja 1.4. Tampereella.

Valmennuksen tarkoituksena onkin auttaa seuratoimijoita ja tarjota konkreettisia asioita omaan tekemiseen ja jaksamiseen. Valmennus antaa konkreettisia työkaluja työnohjaukseen, johtamiseen, oman ajattelun ja toiminnan ohjaamiseen, omien vahvuuksien tunnistamiseen, viestintään ja toimintaympäristön kehittämiseen.

‒ Toivon, että työntekijöiden jaksamisesta pidettäisiin huolta jo ennen kuin työntekoon uupuu. Kun hyvinvoinnille ja jaksamiselle luodaan pohjaa jo hyvissä ajoin, jaksavat seuratoimijat tehtävissään paremmin ja pidempään, Ärnfors sanoo.

Seuratoimijan jaksaminen -valmennus on tarkoitettu urheiluseurojen eri toimijoille; toimihenkilöille, luottamustoimissa toimiville ja seura-aktiiveille. Kouluttajina toimivat Inga Ärnfors, Upi Antikainen, Mirelle Lund ja Heli Jääskö.

Koulutuksen lisätiedot löydät täältä: https://sportmomentum.fi/tuote/seuratoimija-koulutus-kokonaisuus-seuratoimijan-jaksaminen/