Lähtökohtana on täydentää joukkueen kokoonpanoa nuoremman ikäluokan pelaajilla. Mikäli se ei onnistu, erityislupien tarkoituksena on mahdollistaa useammalle joukkueelle ja pelaajalle osallistuminen sarja- ja leiritoimintaan.

Kaudesta 2023 lähtien yli-ikäisyys- ja poikkeusluvat haetaan tulospalvelussa. Joukkueen hallintatunnuksen haltija kirjautuu sisään osoitteessa ttk.pesistulokset.fi ja täyttää pelaajien hallinnassa hakulomakkeen kyseisen pelaajan osalta. Sitä ennen joukkueen on ilmoittauduttava sarjaan osoitteessa ttk.pesistulokset.fi/ilmoittaudu. Koko kauden voimassa olevan pelaajakohtaisen yli-ikäisyys- tai poikkeusluvan hinta on 30 €.

Tarkemmat ohjeet yli-ikäisyys- ja poikkeuslupien hakemiseksi löytyvät tästä uutisesta.

– Lupien haku on kasvanut valtavasti. Jokainen hakemus käydään Pesäpalloliitossa huolellisesti läpi ja luvan myöntämiselle tarvitaan vahvat perusteet. Maksun myötä joukkueiden toivotaan pysähtyvän aidosti miettimään luvan tarpeellisuutta. Lupaa ei pitäisi vain varmuuden vuoksi hakea, seura- ja aluetoimintapäällikkö Maija Seppälä muistuttaa.

Lupa haetaan sekä aluesarjaan että tarvittaessa leirille. Vain kertaalleen yhtä pelaajaa kohti lupa on maksullinen.

Lainapelaajien käyttäminen on aluesarjoissa mahdollista alueiden kilpailumääräysten § 8:n mukaisesti. Jos seuralla on saman ikäluokan samassa aluesarjassa useampi joukkue, pelaajat tulee nimetä eri joukkueisiin ennen kauden alkua ja lähettää nimilistat aluevastaavalle.

Yhdessä ottelussa joukkue voi käyttää maksimissaan neljää erillisluvan saanutta pelaajaa.

Yhdistelmäjoukkueen kokoamiseen tarvitaan lupa

Yhdistelmäjoukkueen kokoaminen aluesarjoihin on mahdollista alueiden kilpailumääräysten § 11 mukaisesti, jos seuralla ei ole 12 edustusoikeudellista ko. ikäluokan pelaajaa. Yhdistelmäjoukkuetta varten tarvitaan lupa, joka haetaan verkkolomakkeella osoitteessa https://q.surveypal.com/yhdistelmajoukkueet2023.

Yli-ikäisyys- ja poikkeuslupien hakeminen

⚾ Yhteyshenkilö ilmoittaa joukkueen sarjaan osoitteessa ttk.pesistulokset.fi/ilmoittaudu ja saa samalla hallinnointioikeuden joukkueeseen. Tunnuksilla kirjaudutaan sisään osoitteessa ttk.pesistulokset.fi. Hallinnointioikeuden haltija pääsee luomaan joukkueelle lisää hallinnointi- ja kirjurointioikeuksia tarpeelliseksi katsomansa määrän.

⚾ Vasemman laidan valikosta valitaan ”omat joukkueet”. Valitse haluamasi joukkue ja klikkaa ”tiedot”.

⚾ Oikealta löytyy ”pelaajien hallinta”, josta pelaajat ylipäätään kiinnitetään joukkueeseen. Lisätessäsi pelaajan käytä ensisijaisesti hakutoimintoa, ettei pelaajalle turhaan muodostu kahta id:tä järjestelmään.

⚾ Kun pelaaja on lisätty joukkueeseen, pelaajan kohdalta löytyy ”lisätiedot”-painonappi. Lisätiedoista pelaajalle on mahdollisuus hakea poikkeus- tai yli-ikäisyyslupaa. Samasta paikasta pelaaja merkitään tarvittaessa lainapelaajaksi.

⚾ Täytä verkkolomakkeelle tarvittavat tiedot poikkeus- tai yli-ikäisyysluvan hakemiseen liittyen. Hakemuksessa valitaan sarja, johon lupaa haetaan. Alueleiri on valittavissa vasta ilmoittautumisten alkamisen (5.2.) jälkeen. Haettaessa lupaa sekä aluesarjaan että -leirille hakemuksen jättämisessä voi hyvin odottaa helmikuulle, kunnes leiri-ilmoittautuminen on joukkueen osalta tehty.

⚾ Täytettyäsi hakemuksen huolellisesti paina ”tallenna” ja siirry maksuvaiheeseen. Maksusuoritus on tehtävä 30 minuutin kuluessa.

⚾ Pesäpalloliiton seuratoimialan vastuuhenkilöt käsittelevät hakemukset seuraavan aikataulun mukaisesti:

Hakemus jätetty 31.1.2023 mennessä, päätökset 10.2.2023 mennessä
Hakemus jätetty 28.2.2023 mennessä, päätökset 10.3.2023 mennessä
Hakemus jätetty 31.3.2023 mennessä, päätökset 10.4.2023 mennessä
Hakemus jätetty 30.4.2023 mennessä, päätökset 10.5.2023 mennessä