Valitse sivu

Vaalitoimikunta on pyrkinyt hakemaan liittojohtokuntaan ehdokkaita, joilla on kokemusta ja osaamista seuraavilta osaamisaloilta:

– seura- ja järjestötoiminnasta
– pesäpallon valmennus-, juniori- ja leiritoiminnasta
– Super-/Ykköspesiksestä, miehet ja naiset
– liike-elämän osaamista ja tuntemusta
– juridista ja hallinnollista taitoa ja kokemusta
– osaamista ja kokemusta digitalisaation kehittämisestä ja johtamisesta

Tehtävän hoitaminen edellyttää myös Pesäpalloliiton ja sen aluetoiminnan tuntemusta sekä aikaa johtokuntatyöskentelyyn.

Liittojohtokunnassa on oltava riittävää alueellista edustusta ja johtokunnan jäsenissä tulee olla edustettuna molemmat sukupuolet.

Näillä kriteereillä vaalitoimikunta on päätynyt esittämään seuraavia henkilöitä Pesäpalloliiton liittojohtokuntaan kaudelle 2023-2024.

Vaalitoimikunnan ehdotus liiton puheenjohtajaksi

Ari Mononen, 55, Joensuu

 • Ammatti: Toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja, Iivari Mononen Oy
 • Seuratausta: Joensuun Maila, aiemmin Superpesis Oy:n hallituksen jäsen, Suomen Uimaliiton hallituksen jäsen.
 • Missä pesäpallotehtävissä toimii nyt: Pesäpalloliiton liittojohtokunta 1. varapuheenjohtaja, Super-Joma Oy, hallituksen jäsen
 • Kuka esittää: Vaalitoimikunta sekä alueiden seurakokoukset
 • Miksi haluaa lähteä mukaan: Pesäpallolla on mahdollisuus kasvaa entisestään. Tämä tapahtuu luomalla nostetta huippupesikseen (Superpesis ja Ykköspesis) ja kasvattamalla sen näkyvyyttä, mikä edelleen kasvattaa katsojamääriä. Meidän täytyy nostaa tähtipelaajiamme enemmän esille ja luoda heidän kauttaan kiinnostusta lajia kohtaan. Lajin pariin tarvitaan lisää myös tuomareita ja valmentajia, jotta lajilla on mahdollisuus kasvaa. Koska yhteiskunta muuttuu koko ajan, myös pelaamisen olosuhteiden niin lapsille kuin huippu-urheilijoillekin tulee kehittyä. Lisäksi on taattava, että pesäpallon junioritoimintaa järjestetään ympäri Suomen niin vahvoissa kärkiseuroissa kuin myös siten, että toimintaa pystytään laajentamaan kärkiseurojen lähialueille.

Ehdotus henkilöistä liittojohtokuntaan

Antti Aine, 50, Turku

 • Ammatti: Urheiluoikeuden professori
 • Seuratausta: Varsinais-Suomen Pesäpallotuomarit ry ja Varsinais-Suomen Pesis ry.
 • Missä pesäpallotehtävissä toimii nyt: Pesäpalloliiton liittojohtokunnan jäsen, Varsinais-Suomen Pesis ry puheenjohtaja, Varsinais-Suomen Pesäpallotuomarit ry puheenjohtaja, Superpesistuomari.
 • Kuka esittää: Pesäpalloliiton Eteläinen alue
 • Miksi haluaa lähteä mukaan: Pesäpalloliitto on uuden strategiakauden kynnyksellä. Pesäpalloliiton keskeisiä tehtäviä ovat seurojen toimintaedellytysten kehittäminen ja pesäpallon näkyvyyden parantaminen. Haluan antaa oman laji- ja ammattiosaamiseni käytettäväksi yhteisen asian edistämiseen liittojohtokunnassa.

Emmi Eteläsalo-Holmberg, 54, Espoo

 • Ammatti: Yritysvalmentaja
 • Seuratausta: Espoon Pesiksen pj. v. 2013-2020
 • Missä pesäpallotehtävissä toimii nyt: Vaikutan Espoon kaupungin liikuntalautakunnassa pesäpallon harjoitusolosuhteiden sekä pesäpallokulttuurin edistäjänä.
 • Kuka esittää: Eteläisen alueen seurakokous
 • Miksi haluaa lähteä mukaan: Lajituntemuksen lisäksi asemani luottamushenkilönä ja laajat verkostoni liikuntapuolella vahvistavat pesäpallon asemaa. Katson pystyväni edistää pesäpallon tunnettuutta ja varsinkin lajikohtaisia harjoitustiloja. Ymmärrykseni päätöksenteon prosessin etenemisestä, tarpeesta loppukäyttäjälle, on ensiarvoisen tärkeää. Oikealla vaikuttamisella on merkitystä!

Niko Kaukovalta, 45, Kotka

 • Ammatti: Luokanopettaja, peruskoulun rehtori, kasvatustieteiden maisteri
 • Seuratausta: Puheenjohtaja, Pesä Ysit ry.
 • Missä pesäpallotehtävissä toimii nyt: Pesä-Ysien puheenjohtaja, aiemmin Etelä-Karjalan pesistuomarit ry, Superpesistuomarit ry. Imatran Pallo-Veikot ry. Ruokolahden Raju ry.
 • Kuka esittää: Pesä Ysit ry. sekä Itä-Suomen alueen seurakokous
 • Miksi haluaa lähteä mukaan: Toimintastrategian jalkauttamisen tukeminen läpi pesäpallokentän yhteisöllisin tavoittein, pesiskoulutoiminnan kehittäminen, matalan kynnyksen harrastustoiminnan lisääminen ja kehittäminen sekä tyttö- ja naispesiksen jo ennestään vahvan brändin vahvistamisen tukeminen sekä aluetoiminnan kehittäminen ja laajentaminen yli aluerajojen. Vuorovaikutuksen lisääminen ja laadun parantaminen kilpa- ja huippu-urheilun ja huipputuomaritoiminnan kesken, tuomarikoulutusjärjestelmän nykyaikaistamisen edelleen kehittäminen ja nuorten tuomareiden määrän kasvun ja kentällä työrauhan mahdollistaminen. Teknologian käytön kehittäminen osana ottelutapahtumaa sekä tuomaritoimintaa.

Harri Lamminen, 59, Tampere

 • Ammatti: Partner, Board member Arnon Oy
 • Seuratausta: Ikaalisten Tarmo, Vaasan Maila, Manse PP
 • Missä pesäpallotehtävissä toimii nyt: Manse PP edustuksen hallitus
 • Kuka esittää: Liittojohtokuntaan esittää Manse PP/Eteläinen alue
 • Miksi haluaa lähteä mukaan: Pesäpallon harrastajamäärien kasvattaminen, erityisesti kasvukeskuksissa. Huippupesäpallon ja tapahtumien kehittäminen

Jaana Ojaniemi, 53, Haapajärvi

 • Seuratausta: Haapajärven Pesä-Kiilat
 • Ammatti: Luokanopettaja, kasvatustieteiden maisteri
 • Missä pesäpallotehtävissä toimii nyt: Tällä hetkellä toimin Pesä-Kiilojen johtokunnassa ja Suomen Pesäpalloliiton liittojohtokunnassa.
 • Kuka esittää: Pesäpalloliiton pohjoisen alueen seurat esittävät minua liittojohtokuntaan asiantuntijapaikalle
 • Miksi haluaa lähteä mukaan: Syy miksi haluan jatkaa liittojohtokunnassa on halu vaikuttaa lasten- ja nuorten toimintaan sekä yleensä pesäpalloliiton koulutusasioihin. Aika pitkä kokemus seuran toiminnasta on tuonut myös näkemystä alasarjoista Superpesikseen asti, joka on toki vuosien varrella muuttunut enemmän ammattimaiseen suuntaan ja tämän asian ammattilaiset löytyvät varmasti uudesta liittojohtokunnasta. Tällä hetkellä tiedän pienten seurojen tuskan saada joukkueita kasaan ilman järkevää yhteistyötä naapuriseurojen kanssa. Ongelmia seuroille tuottavat myös tarvittavat harjoittelu- ja kilpailupaikat. Tässä työssä haluan seuroja palvella luottamuksellisella ja avoimella yhteistyöllä. Tärkeitä arvoja ovat tasapuolisuus ja ennen kaikkea oikeudenmukaisuus.

Risto Ojanperä, 57, Seinäjoki

 • Ammatti: Aluemyyntipäällikkö Barona Oy
 • Seuratausta: Kasvattajaseura Alajärven Ankkurit. Pelaajana Alajärvi, Kuortane, Lohja, Seinäjoen Maila-Jussit, Riihimäki, Nurmo, Vaasa. Pelinjohtajana: Nurmo myp, SMJ tsu + nyp, Alajärvi msu, Peräseinäjoki nsu, Kirittäret nsu, Korkenkorva msu, Petojussit nsu, Vimpelin Veto msu, Alajärvi msu
 • Missä pesäpallotehtävissä toimii nyt: Liittojohtokunnan jäsen, 2 v., Ruutu+ asiantuntijatehtävät
 • Kuka esittää: PPL Läntinen alue, asiantuntija jäsen
 • Miksi haluaa lähteä mukaan: Halu antaa rakkaan kansallispelimme käyttöön kokonaisvaltainen lajin ymmärrys, kokemuksen ja tekemisen kautta. Haluan osallistua ja olla tekemässä ja toteuttamassa asioita, jotka vievät lajiamme kokonaisvaltaisesti eteenpäin oikeilla johdonmukaisilla päätöksillä toteuttaen strategiaamme. Minusta pesis on tulevaisuudessa intohimoinen, rohkea ja toisiamme kunnioittavien ihmisten tasavertainen alusta, jossa yhteistyössä toimii seura- ja aluetoiminta, lasten- ja nuorten pesis sekä huippupesis lajimme näyteikkunana. Erityinen kiinnostunut ja osaamiseni on huippupesis, myynti-markkinointi ja valmennus- ja koulutusjärjestelmä.

Sami Ritola, 44, Kangasala

 • Ammatti: CIO / Vice President, Managed operations
 • Seuratausta: Nurmijärven Maila, Manse PP, RPL Riihimäki
 • Missä pesäpallotehtävissä toimii nyt: Toimin pesäpalloliiton eteläisen alueen puheenjohtajana ja pesäpalloliiton liittojohtokunnan jäsenenä. Tämän lisäksi olen mukana tuomaritoiminnassa useassa roolissa sekä vapaa-ajalla harrastepelailu pitää mielen virkeänä.
 • Kuka esittää: Pesäpalloliiton eteläinen alue
 • Miksi haluaa lähteä mukaan: Ympäristössä ja yhteiskunnassamme on tapahtunut monia muutoksia ja sama koskee myös pesäpalloliikettä, ja vaikka lajilla menee monesta kulmasta ja monella mittarilla katsottuna hyvin, uskon meillä kuitenkin olevan mahdollisuus vielä parempaan yhteiskunnalliseen asemaan niin lasten- ja nuorten liikuttajana kuin esim. huippu-urheilutoiminnan saralla.

Juha Tanskanen, 57, Sotkamo

 • Ammatti: Yrittäjä, toimitusjohtaja
 • Seuratausta: Sotkamon Jymy
 • Missä pesäpallotehtävissä toimii nyt: SuperJymy Oy, hallituksen pj.
 • Kuka esittää: Minua esitetään Pesäpalloliiton pohjoisen alueen seurojen toimesta edustajaksi liittojohtokuntaan
 • Miksi haluaa lähteä mukaan: Lyhyesti ja ytimekkäästi: Pesäpallolla on ollut ja on edelleen tärkeä rooli elämässäni. Johtokunnassa keskittyisin huippupesäpallon resurssien kehitykseen. Olen hyvin verkostoitunut henkilö, josta uskon olevan hyötyä.

Hannu Toivonen, 60, Rauma

 • Ammatti: Työsuojeluvaltuutettu Rauman kaupungilla
 • Seuratausta: Fera ry:n toiminnassa vuodesta 1999 alkaen
 • Missä pesäpallotehtävissä toimii nyt: Fera ry, puheenjohtaja
 • Kuka esittää: Läntisen alueen seurakokous
 • Miksi haluaa lähteä mukaan: Haluan olla mukana kehittämässä pesäpalloa niin päätöksenteon, kuin lajinkin kannalta laaja-alaisesti. Koen, että kokemukseni pitkäaikaisena seuratoimijana, alueen johtokunnan jäsenenä sekä liittojohtokunnan jäsenenä ovat antaneet eväitä oikeansuuntaiselle toiminnalle koko pesäpalloliikkeen tarpeet ja toiveet huomioiden. Minulle merkitseviä asioita ovat lajin kiinnostavuuden ja vetovoimaisuuden lisääminen kaikilla mahdollisilla tukitoimilla, tuki alue-sekä seuratoiminnalle sekä yhdenvertaisuuden mahdollistaminen pienimmästä seurasta tai lajia harrastavasta lapsesta lähtien.

Uutinen ja kutsu Pesäpalloliiton syyskokoukseen