Valitse sivu

Suurimmat muutokset kohdistuvat miesten Superpesikseen, jossa runkosarjan 7.-10.-sijoittuneet joukkueet pelaavat pudotuspelikarsinnan pääsystä paras seitsemästä -järjestelmällä pelattaviin puolivälieriin. Runkosarjassa lisäotteluiden määrä vähenee. Kukin joukkue pelaa kaksinkertaisen sarjan lisäksi neljä maantieteellisesti määriteltyä lisäottelua eli yhteensä 28 runkosarjaottelua kesän aikana.

Naisten Superpesiksessä otteluparit runkosarjan kahteen lisäotteluun on määritelty viime kauden sijoitusten perusteella. Kahdeksan parhaan pudotuspeleissä pelataan kaikki ottelusarjat pronssiottelua lukuun ottamatta paras viidestä -järjestelmällä.

Ykköspesiksen voittajat nousevat Superpesikseen

Vähintään yksi uusi joukkue nähdään sekä miesten että naisten Superpesiksessä myös kaudella 2024. Ykköspesiksen loppuottelun voittajat nousevat pääsarjatasolle ja häviäjät saavat uuden mahdollisuuden superpesiskarsinnassa.

Superpesiksen kaksi viimeistä puolestaan kamppailevat sarjapaikoistaan putoamiskarsinnassa. Voittaja jatkaa superpesiskarsintaan ja häviäjä putoaa Ykköspesikseen.

Seuralla voi olla vain yksi joukkue Superpesiksessä. Näin ollen Ykköspesiksen ylempiin pudotuspeleihin ei ole osallistumisoikeutta superpesisseurojen kakkosjoukkueilla eli Kouvolan Pallonlyöjillä miesten sekä Jyväskylän Kirittärillä, porilaisella Pesäkarhut-Akatemialla ja Seinäjoen Maila-Jusseilla naisten Ykköspesiksessä.

Neljä Jyväskylän paikallisottelua miesten Ykköspesiksessä

Miesten Ykköspesiksen runkosarjassa pelataan kaksinkertaisen sarjan lisäksi kaksi lisäottelua pareittain. Mukana on mielenkiintoisia paikalliskohtaamisia, kuten Haminan Palloilijat vs. Kouvolan Pallonlyöjät, Oulun Lippo vs. Simon Kiri sekä toiseksi korkeimmalle sarjatasolle palaava Jyväskylän derby Kiri 2020:n ja Lohen välillä.

Naisten Ykköspesistä pelataan kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa vastaavasti kuin viime kaudella.

Sarjajärjestelmät 2023

Miesten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2023 (pdf)

Naisten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2023 (pdf)

Miesten Ykköspesiksen sarjajärjestelmä 2023 (pdf)

Naisten Ykköspesiksen sarjajärjestelmä 2023 (pdf)