Valitse sivu
Seppo Mustonen (1950-2022)

Seppo Mustonen teki korvaamatonta työtä pesäpallon eteen niin Keski-Pohjanmaalla kuin valtakunnallisestikin.

Mustosen aktiiviura pesäpallon parissa kesti viisi vuosikymmentä, hänen omien sanojensa mukaan pesäpallon parissa tuli vietettyä 50 tiivistä vuotta ilman välivuosia. Hän pelasi muun muassa Ala-Temmeksen Vesassa maakuntasarjaa 1966-69, Tyrnävän Tempauksessa suomensarjaa 1970-73 sekä Oulun Lipossa mestaruussarjaa ja suomensarjaa 1974-78. Ensimmäinen mestaruussarjakausi vuonna 1974 toi myös pronssisen SM-mitalin.

Mustosen pelaajaura jatkui Kiiloissa ja myöhemmin vuonna 1990 perustetussa Haapajärven Pesä-Kiiloissa, jonka tarinaa Mustonen oli perustajajäsenenä laittamassa alulle. Pelaajauran jälkeen Mustonen toimi myös Pesä-Kiilojen pelinjohtajana ja johdatti joukkueen Superpesikseen kausiksi 1996-1998.

Pelaamisen ohella lajin parissa tulivat tutuiksi useat muutkin tehtävät. Lähellä sydäntä olivat myös maakunnan asiat Keski-Pohjanmaan Pesiksessä. Mustonen teki tärkeää työtä Keski-Pohjanmaan pesäpalloseuroissa, joista tuli tärkeitä kasvattajaseuroja ja ponnahduslautoja huippupelaajille. Hänen mukaansa pienten seurojen yhteistyö oli avain menestyksen saavuttamiseen ja kehittymiseen.

Mustoselle oli huippupesäpallon lisäksi tärkeää pitää lapset ja nuoret pesäpallotoiminnassa mukana eri tavoin. Hän arvosti etenkin lapsille ja nuorille järjestettyjä leirejä ja oli mukana perustamassa pesäpallon maakunnallisia leirejä. Mustonen teki päätyönsä kasvatusalalla, niin opettajana kuin yläasteen rehtorinakin.

Seppo Mustonen teki ansiokasta työtä myös erilaisissa luottamustehtävissä. Hän toimi muun muassa Pesä-Kiilojen puheenjohtajana, Keski-Pohjanmaan Pesiksen puheenjohtajana ja johtokunnassa sekä Pesäpalloliiton johtokunnan jäsenenä. Mustonen toimi Pesäpalloliitossa myös kilpailun johtoryhmän puheenjohtajana ja teki ansiokasta työtä kilpailutoiminnan eteen – kaikilla tasoilla huippupesäpallosta lasten ja nuorten toimintaan.