Leirit ovat nuorten pesäpalloilijoiden kauden päätapahtumia, joista muistot säilyvät pitkään. Leiritoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori voi osallistua pesäpalloleirille ja saada niiltä onnistumisen elämyksiä ja myönteisiä kokemuksia. Pesäpalloleirien laadukkaista järjestelyistä halutaan pitää huolta, mutta toiminnan kehittämiselle nähdään myös mahdollisuuksia.

Pesäpalloliitto ry järjestää yhdessä seurojen kanssa vuosittain neljä valtakunnallista pesäpalloleiriä (Napero-, Tenava-, Suur- ja Nuorisoleirin). Valtakunnalliset leirit 2024 ja 2025 noudattavat alueellista kiertoa, jolloin leirikesän aikana järjestetään yksi valtakunnallinen leiri jokaisella Pesäpalloliiton alueella. Seura voi hakea niitä leirejä, jotka on myönnetty omalle alueelle. Mahdollisista täydennyshauista päätetään erikseen varsinaisen hakuajan jälkeen.

Ennen hakemuksen jättämistä seuralta vaaditaan hyväksytty auditointi, jossa arvioidaan leirin toteuttamismahdollisuudet paikkakunnalla. Järjestelyoikeuksia hakevan seuran tulee ottaa hyvissä ajoin yhteyttä oman alueensa aluevastaavaan auditoinnin tiimoilta.

Lue lisää leirihausta TÄÄLTÄ