Talvikaudella mukaan toimintaan tulevien pelaajien ja tuomareiden ei tarvitse lunastaa kilpailulupaa, vaan pelkkä vakuutus riittää. Lasten ja nuorten (2003 ja myöhemmin syntyneet) vakuutukset valitaan iän perusteella. Ensikertalaisille on tarjolla Tulokaslisenssin vakuutus, joka on tarkoitettu vuonna 2010 ja myöhemmin syntyneille pelaajille. Aikuisten (2002 ja aikaisemmin syntyneet) vakuutukset lunastetaan sarjatason mukaan.

Pesis- ja harrastepassit sekä tuomaripassit ovat myynnissä talvikaudellakin normaalisti, mutta niistä ei ole saatavilla pelkän vakuutuksen sisältävää vaihtoehtoa.

Vakuutukset ostetaan lisenssien tapaan Suomisportista. Järjestelmä antaa vaihtoehdoksi ne vakuutukset, jotka ovat kyseiselle henkilölle iän puolesta mahdollista ostaa. Vakuutusten hinnat pysyvät samana kuin kilpailukaudella, jokaiseen tuotteeseen lisätään 1,50 € transaktiomaksu.

Lisätietoa lisensseistä ja tuoteselosteet löytyvät osoitteesta www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit
Suomisportin ohjeet seuroille löydät täältä: https://www.pesis.fi/kilpailu/seuroille/suomisport/