Valitse sivu

Halutessaan haastaa tuomion pelinjohtaja näyttää välittömästi tilanteen jälkeen siirretyn ratkaisun merkkiä ja pelituomari kuittaa asian piirtämällä sormillaan ilmaan neliön videotarkistuksen merkiksi. Tuomari voi olla hyväksymättä haaston, mikäli kyse ei ole näkemysratkaisusta. Ulkojoukkue ei voi haastaa paloa, eikä sisäjoukkue juoksua.

Pelituomarilla on oikeus ottaa myös itsenäisesti videotarkistukseen pelitilanne, jossa tuomarit eivät ole pystyneet havaitsemaan varmasti kenttätapahtumien kulkua ja joka tapahtuu ottelun kulun kannalta merkittävässä tilanteessa. Tällaisissa tapauksissa tuomari ensin näyttää itseään ja sen jälkeen videotarkistuksen merkkiä.

Tarkistusta voidaan käyttää tilanteissa, joissa tuomarit eivät ole pystyneet havaitsemaan varmasti kenttätapahtumien kulkua ja joissa toinen joukkue voisi saada mahdollisesta virheellisestä ratkaisusta kohtuutonta, jopa ottelun lopputulokseen vaikuttavaa etua. Lisäksi tarkistus on mahdollinen tilanteissa, joissa riskinä on sääntöjenvastaisen ratkaisun tekeminen.