Roihuttarien kaudesta muodostui vuoristoratamainen. Toukokuun lopulla kaikki näytti lupaavalta kolmen voiton myötä, mutta todellinen syöksyvirtaus suisti joukkueen 15 peräkkäisen tappion putkeen. Kesken kauden pelinjohtajaksi vaihdettu Matti Pirinen huokaisikin ymmärrettävästi helpotuksesta sarjapaikan varmistuttua.

– Heinäkuun lopulla tuntui, että sai olla pikemminkin joukkueen henkisenä tukena. Pelillisellä puolella ei voinut lähteä tekemään liian isoja muutoksia, vaan valitsimme tietyt tärkeimmät asiat, jotka halusimme saada kuntoon.

Runkosarjan loppu tuli kuitenkin liian nopeasti vastaan, joten Roihuttaret oli pakotettu uusimaan sarjapaikkansa vaikeimman kautta. Kaksi pienten marginaalien vierasvoittoa putoamiskarsinnassa Pöytyällä saivat valon kajastamaan tunnelin päässä.

– Pöytyä-sarja oli se koetinkivi. Superpesiskarsinnassa pelasimme Lappajärven Veikkoja vastaan kuusi jaksoa, joista voitimme viisi. Olimme lopulta selvästi parempia, vaikka omat erityispiirteensä tällaisiin sarjoihin aina liittyvät, Pirinen totesi.

Roihuttaret jatkaa kolmannelle peräkkäiselle kaudelleen Superpesiksessä komealla 2-0 (7-1, 8-1) -voitolla, mistä 371 silmäparin vahvuinen kotiyleisö palkitsi omansa valtavin suosionosoituksin. Ratkaisuottelun parhaana palkittiin loistavaa lukkaripeliä esittänyt sekä 1+2 lyötyä ja 8 kärkilyöntiä takonut Lotta Nummikari. Myös Roihun omat kasvatit Salli Palolan ja Tilda Palolan johdolla esittivät voittavia suorituksia tärkeisiin paikkoihin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roihuttaret (@roihuttaret)

Koskenkorvan Urheilijat 25 peräkkäistä kautta Superpesiksessä

Myös Koskenkorvalla voidaan huokaista helpotuksesta. Kausi sisälsi värikkäitä käänteitä, mutta Koskenkorvan Urheilijoiden superpesistaival pitenee neljännesvuosisadan mittaiseksi 2023.

Haminan Palloilijat haastoi erinomaisesti ottelusarjan kolme ensimmäistä jaksoa, mutta sai tämän jälkeen nöyrtyä. Ratkaisuottelun Vallikentällä KoU vei nimiinsä selvästi lukemin 0-2 (0-3, 1-6) 2+7 lyötyä ja 14 kärkilyöntiä hurjastelleen Ville-Veikko Ollin johdolla.

Haminan Palloilijoiden naisten edustusjoukkue nousee Superpesikseen 2023. Miesten kausi sen sijaan päättyi pettymykseen, kun Alajärven Ankkurit nousi Ykköspesiksen loppuottelun valtiaaksi oltuaan tappiolla jo voitoin 0-2.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koskenkorvan Urheilijat (@kossusuper)