Ratkaisijan rooliin nousivat suurelle yleisöllekin tutut Superpesiksen tähtipelaajat, kun Pesäkarhut vei sarjan nimiinsä suoraan kahdella voitolla. Sanni Huhtala ansioitui mestareiden parhaana ratkaisuottelussa Raumalla lauantaina ja tutkapari – neljästi kotiuttanut Tiia Peltonen lyöjänä ja kolmesti kotiin kiitänyt Kiira Kautto tuojana – oli tehokkaalla pelipäällä. Voittolukemat kirjattiin 551 katsojan edessä Pesäkarhuille 0-1 (2-2, 2-6).

Fera oli loppuotteluvastustaja myös 2018, kun Pesäkarhut juhli edellistä tyttöjen Superpesiksen Suomen mestaruuttaan. Kaudella 1991 Fera puolestaan jätti Pesäkarhut hopealle.

Satakunnan joukkueet hallitsevat sarjan mitalitilastoa. Fera on ylivoimainen ykkönen kahdeksalla mestaruudella ja yhteensä 18 mitalillaan. Pesäkarhut vei seurahistoriansa viidennen mestaruuden ja nousi Hyvinkään Tahkon ohi mitalitaulukon kolmanneksi. Tilaston kakkospaikkaa pitää hallussaan Lapuan Virkiä kuudella mestaruudellaan.

Pronssimitalitkaan eivät karanneet kauas Satakunnasta, sillä niitä juhlittiin Laitilassa, vain reilun 30 kilometrin päässä Raumalta. Laitilan Jyske voitti aiemmin viikolla seurahistoriallisen SM-mitalin.

Tyttöjen Superpesiksen Suomen mestari 2022: Pesäkarhut-Akatemia, Pori

Emmi Aho; Ellen Erkkilä; Lotta Hartikainen; Sanni Huhtala; Minttu Jaakola; Vilma Järvinen; Kiira Kautto; Milla Keinonen; Ella Kuusisto; Nea Lehti; Lotta Loutti; Emilia Mattila; Anna Ojalainen; Enni Paatero; Anna Palmroth; Joanna Paukkunen; Tiia Peltonen; Henna Rimpinen; Fanny Rintala; Julia Vaitiniemi; Kaisa Viitala. Vesa Ranta (pj); Päivi Kankaanpää (2. pj)

Tyttöjen Superpesiksen SM-hopeaa 2022: Fera, Rauma

Hulda Alanen; Elviira Andreasen; Anni Hakala; Emma Hakala; Ilona Hakoniemi; Sofia Järviluoma; Lotta Lindroos; Aino Lomppi; Iida Lomppi; Sini Mikola; Ida Mäenpää; Nelli Mäenpää; Oona Mäkinen; Martta Männistö; Inka Nevanpää; Anni Pulkkinen; Alina Rosendahl; Erica Rosendahl; Matleena Rättö; Tyyni Savolainen. Toni Lehtinen (pj); Christian Koivu (2. pj)