Tapahtuma lähti ideariihestä, jonka tuloksena Pesä Ysien aktiivit päättivät panostaa ydinosaamisalueeseensa. Konsepti on hioutunut toimivaksi. Pelejä pelataan päivällä ja jälkipelejä illalla Saimaan aalloilla. Molempia osioita yhdistää yhdessäolosta nauttiminen ja hauskanpito.

– Vuonna 2005 istuimme palaverissa kauppaneuvos Ahti Mannisen ja tähtikuuluttaja Vesa Surakan kanssa. Mietimme, mitä me parhaiten osaamme. Päädyimme siihen, että pesistä varmaankin. Kun järjestämme yrityksille syksyllä pesispäivän ja siihen liittyvän iltaohjelman, sehän meiltä käy. Homma lähti heti rokkaamaan ja sillä tiellä ollaan. Tämä on nyt jo 18. kerta, Lantta iloitsee.

– Iltaohjelman paikka muuttui Camilla-laivalle, kun Hotelli Lappeen saunaosasto alkoi käymään vähän pieneksi. Tälläkin kertaa risteilylle on lähdössä lähes 150 peluria.

Tapahtuma tuottaa iloa kaikille osapuolille. Osallistujat viihtyvät ja työyhteisön yhteishenki lujittuu, seura puolestaan saa tapahtumasta voimaa toimintaansa. Lantta odottaa itsekin innolla hyvän mielen turnausta.

– Täytämme hyvin tyky-päivän periaatteet. Arkipäivä on ilman muuta paras tällaiselle, sillä viikonloppuisin olisi vaikeaa saada yrityksiä mukaan. Toki tämä on myös meille taloudellisesti tärkeä palanen isossa kuvassa.

– Sellainen kymmenen yrityksen perusrunko on nyt ollut jo kasassa useita vuosia, ja koko ajan tulee uusia tahoja mukaan. Tämä 20 joukkuetta alkaa olemaan aika maksimitasolla, mutta ehkä tuonne 25 joukkueen paikkeille voimme näillä resursseilla tapahtumaa kasvattaa, Lantta mahdollisesti viittaa jo turnauksen 20-vuotisjuhlavuoteen.


Firmapesiksen tunnelmia videolla vuodelta 2019.

Firmapesiksen kilpasarja pelataan Vanhalla kentällä eli ”Vanhiksella”, harrastesarjat Kisapuistossa, Mattilan kentällä sekä Ratsumestarin kentällä, jolle aiemmin kesällä asennettiin uusi hiekkatekonurmi.

Turnauksen otteluohjelma ja tulospalvelu löytyvät Pesä Ysien nettisivuilta. Lisätietoa mahdollisuuksista tulla mukaan harrastepesikseen Lappeenrannassa kertoo mielellään Ville Lantta, 040 529 3011, ville.lantta(ät)pesaysit.fi. Muualla Suomessa voi ottaa yhteyden omaan kotiseuraan.